24 xiquetes i xiquets aportaran la seua visió ciutadana per al futur de Castelló

914

L’alcaldessa, Amparo Marco, ha destacat hui “la voluntat de l’equip de govern de construir un Castelló més amable per a tots comptant amb la participació de persones de totes les edats, també dels més xicotets, perquè la nostra ciutat siga un espai on la gent, la ciutadania, siga feliç i visca millor”.

Marco ha fet aquestes declaracions en la presa de possessió dels nous membres que han entrat a formar part del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència, òrgan compost per 24 xiquetes i xiquets que té per objecte dinamitzar els processos que facen efectiu el dret dels menors a ser escoltats i que les seues opinions siguen tingudes en compte en l’activitat municipal.
Encara que la seua funció és de caràcter consultiu, l’alcaldessa ha manifestat que des de l’Ajuntament de Castelló “ens hem compromès a incorporar la mirada de les xiquetes i els xiquets al disseny de la ciutat. Ho hem fet amb la creació del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència, als nous membres de la qual vull felicitar aquesta vesprada, i ho anem a seguir fent amb el reconeixement que suposa ser Ciutat Amiga de la Infància per Unicef”.

Així mateix, Marco ha ressaltat que “vosaltres aneu a comptar amb una ajuda extraordinària ja que aneu a estar acompanyats pels vostres companys i companyes que us han antecedit en el càrrec per a poder comptar amb el seu assessorament i experiència”.

Com a fites més importants del citat òrgan durant el curs 2017/2018 cal ressenyar l’elaboració del Pla de la Infància de l’Adolescència i la participació en l’Estratègia Valenciana d’Infància i Adolescència, full de ruta de la Generalitat Valenciana entre 2019 i 2022 per a donar resposta a l’aplicació pràctica dels drets dels xiquets, xiquetes i adolescents.

També cal subratllar el reconeixement que Unicef ha atorgat a Castelló amb el títol de Ciutat Amiga de la Infància i l’Adolescència per la labor de l’Ajuntament per a liderar un procés continu d’implementació de polítiques i mesures encaminades a millorar el benestar de la infància i l’adolescència en la ciutat.

COMPARTIR