Alacant acudeix a la Fira IMEX de Frankfurt per mostrar la oferta de la ciutat

1681

El Patronat Municipal de Turisme i Platges que dirigix l’edil popular Mari Carmen d’Espanya acudix un any més a la fira IMEX de Frankfurt, que se celebra des del 15 de maig fins al dia 17. El certamen és el segon en importància a nivell europeu, després de Barcelona, per al turisme MICE (congressos, esdeveniments, exposicions, reunions i incentius) . Este és un segment molt important per a la ciutat, com demostra que en data de hui ja s’han realitzat uns 60 esdeveniments.

La fira alemanya esta reconeguda com la major exposició de reunions que s’organitza en Centre Europa, a l’acudixen els principals destins de congressos a nivell internacional, i en ell, al seu torn es donen cita les ciutats espanyoles que com Alacant, compten amb el suficient aval per a presentar una oferta consolidada per a este tipus de mercat.

Una edició més Alacant Convention Bureau confirma la seua aposta en la promoció internacional dins d’este sector turístic. Des del Patronat hi ha una intensa agenda de reunions amb les principals agents i corporacions europeus que permetran donar a conéixer tots els productes que oferix la ciutat en este segment. També és una cita clau per a mostrar les estratègies de promoció a les empreses especialistes en el mercat MICE de Bèlgica, Suècia, Alemanya, Regne Unit, entre altres.

L’exposició és considerada com una cita imprescindible dins del calendari de promoció de les principals ciutats i empreses, reunint a més de 3.500 exhibidors amb una assistència que estarà per damunt dels 10.000 professionals.

Alacant estarà dins del pavelló reservat a Espanya en un estand inclòs en l’Agència Valenciana de Turisme. Mari Carmen d’Espanya ha destacat que “des de el Patronat estem treballant intensament per la consolidació de la ciutat dins del circuit de grans congressos nacionals i internacionals, ja que esta classe de turisme té un important impacte econòmic i mediàtic per a Alicante”.

De fet, els càlculs estimatius de gasto per persona i dia són d’uns 300 euros, encara que a més té un caràcter transversal, ja que beneficia directament a distints sectors econòmics del municipi. Segons un estudi de Spain Convention Bureau es calcula que l’impacte en una ciutat mitjana com és Alacant està entorn dels 5 milions d’euros a l’any.

Des del Patronat es realitza una intensa labor com ho demostra l’assistència a fires del tipus de la Frankfort, o com la recent de l’Algarve, a Portugal, on els tècnics de Turisme van mantindre més de 40 reunions amb professionals de tota Europa. També a l’abril la ciutat va rebre la visita d’una desena d’agents britànics especialistes en el MICE. No cal ni dir-ho la transcendència del mercat britànic per a Alacant.

COMPARTIR