Alacant celebra la Gal·la de la Dona amb la medallista paralímpica Teresa Perales

1484
El alcalde de Alicante, Gabriel Echávarri, participa en la gala "Las mujeres suman. La fuerza de la actitud." organizada por la Agencia de Desarrollo Local. Salón de Actos Puerta Ferrisa . Foto; Ayuntamiento de Alicante/Ernesto Caparrós

L’Ajuntament d’Alacant i l’Agència de Desenvolupament Local, han celebrat este matí la Gala de la Dona davall el lema La força de la dona, les dones sumen. El primer edil, Gabriel Echávarri, ha presentat l’esportista d’elit i medallista paralímpica Teresa Perales, que compte en el seu palmarés amb 26 medalles en els Jocs Paralímpics de Sidney, Atenes, Pequín, Londres i Rio de Janeiro, cinc Mundials i sis campionats d’Europa.

Echávarri ha destacat que ”és d’un valor inestimable comptar amb un panell de professionals que, com a Perales, aconseguixen inspirar-nos a través de la seua passió i d’una trajectòria carregada de lluita i superació”, alhora que assenyalava que “des de les institucions tenim el compromís de continuar treballant per una societat més inclusiva, i més fort que reme en la mateixa direcció contra les desigualtats en tots els àmbits”.

La gala, que ha sigut inaugurada pel regidor de Recursos Humans, Carlos Giménez, ha comptat amb les conferenciants Silvia Adriasola, coach experta en lideratge femení, que ha presentat l’Escola de Talent Femení i Cristina Aranda, que en la mateixa línia ha exposat la seua ponència “Aposta pel talent femení, aposta per la gran revolució industrial”, seguides d’una taula redona davall el títol “Importants i invisibles”, en la que han participat María Teresa Gordero, Responsable de l’àrea d’Igualtat i Diversitat en Aigües Municipalitzades d’Alacant; Nuria Andreu, Coach, fundadora de Tot comença en tu; Cristina Aranda, creadora de Dones Tech i Chief Màrqueting Officer; i Ana Martín, Màster en Bioengeniería i empresària.

En este sentit, Giménez hi ha assenyalat que “en estes jornades, hauríem de poder celebrar que les injustícies van quedar arrere, però la veritat és que a hores d’ara les dones continuen lluitant i és per això que des de l’Agència de Desenrotllament Local brindem tot el nostre suport i treball constant per a aconseguir un futur pròxim en què podem celebrar unes jornades diferents, en les que no parlem del que queda per fer sinó d’èxits reals i visibles”.

La Gala de la Dona, amb un públic de més de 150 assistents, també ha sigut el marc triat per a la presentació de l’Associació d’Empresàries i Professionals de la província d’Alacant (AEPA).
Des de la regidoria d’Igualtat, l’edil responsable de l’àrea, Sofía Morales, ha clausurat les jornades fent un crida als més jóvens, apuntant que “és necessari que des dels centres educatius i des de les famílies aconseguim transmetre els valors de comprensió i respecte, ja que ells són el futur, perquè esta societat no pot aguantar més víctimes, ni pot veure créixer la bretxa de gènere”.

COMPARTIR