“Alacant Comerç” servirà per a instruir als establiments alacantins en tècniques de posicionament web

1509

La regidoria de Comerç de l’Ajuntament d’Alacant, que dirigeix Lidia López, juntament amb l’Agència Local de Desenvolupament, llança la nova marca ‘Alacant Comerç’ amb l’objectiu d’estimular la presència dels xicotets comerços dels 15 barris comercials de la ciutat en Internet i les xarxes socials. Per a això, s’han programat xarrades en totes aquestes zones amb especialistes sobre SEU Local en una activitat de dinamització que els ajudarà familiaritzar-se amb les eines de cerca i geolocalització per a impulsar els seus comerços.

Amb aquestes xarrades formatives es pretén que el xicotet comerç elabore una estratègia que ajude a millorar la visibilitat en línia dels seus negocis enfocada a una ubicació, de manera que quan un client busque informació, puga obtindre-la de manera ràpida.

En aquest sentit, López ha destacat que “les xarxes socials juguen un paper molt rellevant per a impulsar al xicotet comerç a posicionar la seua marca a la ciutat” i d’aquesta manera, promoure el comerç local que, com comentava l’edil, s’ha vist molt perjudicat per les grans superfícies.

A través de l’aplicacions i eines de Google com My Business i Maps, els comerciants poden introduir la informació dels seus negocis, descriure quin tipus d’activitat exerceixen, enllaçar la seua pàgina web, horaris, imatges, entre altres qüestions, perquè els seus clients puguen localitzar-los i conéixer els seus productes, ofertes i altres promocions. Per això, per a poder donar d’alta un comerç, només és necessari tindre un compte Google. Aquesta eina permet també a l’usuari realitzar ressenyes on ofereixen les seues valoracions, aporten imatges i informació sobre el comerç, la qual cosa proporciona reconeixement i beneficis al negoci.

Lidia López ha explicat que “és molt interessant per als comerciants familiaritzar-se amb aquestes eines per a donar a conéixer els seus negocis i productes en la xarxa, qüestió que permetrà que molts potencials clients els coneguen i puguen acostar-se als seus barris a realitzar compres”.

Entre tots els participants a aquestes xarrades es realitzarà un sorteig, el guanyador del qual s’anunciarà el 6 de gener de 2020, i es premiarà a un establiment de la ciutat amb una auditoria de geolocalització i posicionament en la xarxa (SEU Local), en el qual els tècnics realitzaran una anàlisi del negoci en Google i faran propostes per a millorar-lo.

COMPARTIR