Alacant incorporarà el servei d’hamaques i ombrel·les en totes les platges

1117

La regidora de Turisme de l’Ajuntament d’Alacant, que dirigeix Mari Carmen de España, ha informat que s’ha convocat per a demà a les 9.30 hores la Junta del Patronat Municipal de Turisme en la qual està previst s’adjudiquen les concessions del servei d’hamaques i ombrel·les en totes les platges de la ciutat, a més de la de Sant Joan que ja compta amb aquest servei des de la setmana passada.

D’Espanya s’ha mostrat sorpresa per les crítiques de l’oposició “quan en anys anteriors, quan tenien les responsabilitats del govern municipal, arribaven a aquestes dates amb problemes amb els socorristes o la neteja”. “Ara tenim les platges amb tots els serveis de socorrisme, seguretat, neteja, accessos, llavapeus i banys operatius i també des de demà amb la nova concessió a cinc anys de les hamaques i ombrel·les en totes les platges, encara que ja estaven des de la setmana passada en Platja Sant Joan” ha subratllat l’edil.

Mari Carmen d’Espanya ha explicat que “aquests serveis d’hamaques i ombrel·les, entre altres, van eixir a licitació el mes de març passat amb l’objectiu que les empreses concessionàries pogueren estar funcionant per als dies centrals de la Setmana Santa davant la finalització de les concessions anteriors, de manera que estaran adjudicades per als pròxims quatre anys amb la possibilitat de prorrogar-lo un més”, ha recordat l’edil.

“Estem treballant i és el nostre objectiu a futur avançar en la desestacionalització d’aquest tipus d’activitats de manera que puguen estar licitades les concessions amb unes obligacions de prestació del servei mínims en els ponts i períodes vacacionals previs als mesos d’estiu i fins a l’entrada de la tardor”, ha afegit l’edil.

D’Espanya ha reiterat que totes les platges estan plenament operatives i que compten amb els serveis fonamentals com el de Salvament i Socorrisme, les passarel·les de l’arena instal·lades, llavapeus i banys en funcionament. A més, ha recordat que es va activar dies arrere el reforç dels serveis de neteja i seguretat, de manera que els banyistes podran gaudir de les platges amb totes les garanties i serveis.

Seguretat i neteja
El dispositiu de seguretat compta amb un reforç de dotze policies diaris per a atendre les platges del Postiguet i San Juan, així com cobrir la zona per als vianants més turístiques de l’Esplanada i els passejos, davant l’afluència de persones que visten la nostra ciutat, per a oferir als alacantins i turistes que ens visiten unes platges més segures. Els policies patrullen a peu, en bicicletes, motos i en *quads per les platges, en l’arena i la zona per als vianants de 10.00 i les 20.00 hores.

Quant al dispositiu de neteges de platges està compost per 18 persones diàries i quatre tractors per a arena i algues distribuïts a les platges de *Urbanova i Postiguet, Albufera i Sant Joan, Sant Gabriel. De tots els operaris, cinc estaran amb els tractors, nou en tasca d’escombratges, inclosa l’illa de Tabarca i la línia de costa dels pescadors, i quatre en tasques de manteniment i buidatge de papereres i contenidors.

Aquest servei ja es troba operatiu des del 8 d’abril i continuarà fins al pròxim 5 de maig, amb la finalitat d’abastar tot el període entre Setmana Santa i Santa Faç.

A més en l’àrea urbana de platges s’ha reforçat amb quatre operaris el servei de neteja de matí i vesprada en platja Sant Joan, amb aigualeig extraordinari i reforç vespertí en la zona de Fontana per la major presència de persones. També s’ampliarà la neteja mecanitzada en la zona del cap.

En la resta de la ciutat es reforça el servei de vesprada amb un operari més afegit al dispositiu habitual en cada zona, en total 6 més, per Setmana Santa i Pasqua, més concretament entre els dies 15 d’abril i 5 de maig.

COMPARTIR