Alacant organitza amb èxit la Festa 0,0 i elimina el macrobotelló de les Festes de la Santa Faç

2841

L’Ajuntament d’Alacant ha celebrat hui l’èxit de la Festa 0,0 organitzada a la Platja de Sant Joan per primera vegada aquesta Santa Faç, a la qual han acudit més de 5.000 joves, per a gaudir de l’esport, la música i l’ampli programa d’activitats organitzades, i felicita a tots els agents de Policia Local que han intervingut per l’excel·lent treball realitzat amb el qual han aconseguit erradicar el *macrobotellón, així com als voluntaris de Protecció Civil.

Amb aquest dispositiu de Policia Local els 290 agents que han estat distribuïts durant tot el dia, en 15 controls fixos i diversos itinerants en tota la platja de Sant Joan i els seus accessos, han aconseguit intervindre 320 litres d’alcohol que s’han sigut destruïts, molts d’ells els portaven ocults en botelles de refrescos, aconseguint que els menors no arribaren als entorns de les platges amb botelles d’alcohol per a celebrar el macrobotelló, per a això han obert les motxilles i controlat el que estaven bevent.

Durant tot el dia els agents policials han alçat 156 actes d’intervenció i denúncia per consum d’alcohol en la via pública, que comporten una sanció econòmica de 90€ cadascuna. La Policia Local ha detingut, en un dels controls en l’avinguda de Pintor Pérez Gil, a tres menors de 17 anys, dones totes elles, que en requisar-los les begudes que portaven han començat a mossegar als policies, i han sigut detingudes per un presumpte delicte d’atemptat a l’autoritat.

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, durant el transcurs del dia va mostrar han la seua satisfacció per “l’ampli dispositiu organitzat amb el qual la nostra Policia Local ha aconseguit erradicar el botelló a la Platja de Sant Joan, aconseguint hui que es convertisca en una festa per a gaudir-la, i va donar l’enhorabona tots efectius policials dels quals ens sentim molt orgullosos perquè han fet realitat aquest desig dels alacantins i són un exemple”.

Per la seua part l’edil popular de Seguretat també va donar l’enhorabona per l’immillorable treball realitzat durant tot el dia per la Policia Local destacant que “hui s’han aconseguit que es desenvolupe tot amb molta normalitat, sense botelló gràcies a un dispositiu exemplar, i afortunadament els joves s’estan conscienciant que alcohol no és diversió”.

“Aquest dia que s’ha de prendre com a exemple per a successives celebracions de Santa Faç”, va incidir José Ramón González qui al seu torn va subratllar que “ les mesures que tant des de la Plataforma 0,0, com les regidories de Joventut, Esports, Educació i Seguretat amb la Policia Local i els voluntaris de Protecció Civil estem donant un exemple del que ha de ser una Santa Faç segura i tranquil·la”.

Així mateix la Policia Local només ha intervingut 2 carros dels supermercats, un que portava més de 50 entrepans de mortadel·la per a la seua venda il·legal, en la rotonda d’accés a l’Avinguda de Dénia, i un segon carro en l’Avinguda de Dénia amb Antonio Ramos Carratalá, tots dos han sigut retirats pel camió habilitat durant tot el dia pels supermercats perquè foren retirats de l’entorn de la pelegrina, la platja i el Monestir de la Santa Faç.

L’Ajuntament d’Alacant ha rebut l’enhorabona per part de diferents associacions de veïns, entitats i col·lectius de la ciutat, que s’han desplaçat a la platja de Sant Joan, per a donar-los l’enhorabona per l’ampli programa organitzat i el dispositiu policial desplegat i aconseguir erradicar el botelló en Santa Faç.

Dispositiu de Protecció Civil.
Per la seua part l’Agrupació de voluntaris de Protecció Civil i Creu Roja, i els serveis mèdics han atés a un total de 49 persones en el Centre de Coordinació d’Emergències, la Carpa Hospital i en els diferents punts d’assistència del recorregut, dos més que en la passada edició, i s’ha traslladat a huit persones a l’hospital, dos homes per infart, de 51 i 71 anys, així com dos per dolors toràcics, un home i una dona, tres per *lipotimias i una torçada.

Les atencions sanitàries en el romiatge han sigut en la seua gran majoria lleus per *lipotimias, corts i torçades, hipotensió, caigudes en la calçada, colps, contusions, marejos de persones majors, una per una extracció d’un cos estrany d’un menor, així com corts i nafres als peus per realitzar la pelegrina amb calçat no adequat o descalços. A més s’han atés cinc persones amb intoxicacions etíliques.

Per a garantir la seguretat dels centenars de pelegrins s’ha instal·lat un Centre de Coordinació d’emergències en els voltants del caseriu i dues carpes hospital, amb metges i efectius sanitaris, un Lloc de Comandament Avançat, i s’ha dissenyat un ampli Pla d’emergències per ser un esdeveniment especial on està prevista una gran afluència de milers de persones.

L’edil de Seguretat va agrair “l’excel·lent treball que desenvolupen els centenars de voluntaris de Protecció Civil que realitzen durant tot el dia amb punts fixos i itinerants per a garantir l’assistència sanitària en Santa Faç”.

L’Agrupació de Protecció Civil mantindrà el dispositiu demà divendres, el dissabte i diumenge, habilitant una reguarda amb 20 voluntaris, ambulàncies i vehicles per a rebre als pelegrins que venen durant el cap de setmana.

COMPARTIR