Alacant reforça la neteja durant la Setmana Santa amb 150 profesionals i 78 mitjans mecànics

2106

L’Ajuntament d’Alacant, a través de la Regidoria de Neteja i l’empresa adjudicatària del servici de neteja i arreplega de residus de la ciutat, Ute Alacant, coordinen des del Diumenge de Rams un servici extraordinari de neteja amb motiu de les festes de la Setmana Santa, que funcionarà fins al matí del Domingo de Pasqua.

L’operatiu, esta compost per 78 equips mecanitzats i 150 operaris, i s’ha posat en marxa per a prestar una atenció adequada tant als que residixen en les zones pròximes al recorregut de les confraries com a la resta de veïns i turistes que acudixen al centre per a disfrutar de la ciutat estos dies. A més, durant els dies festius, es continuarà prestant servici en els barris de la ciutat.

El servei especial realitza labors de repàs abans de que passen les processons, així com de neteja dels recorreguts dels passos immediatament després de la seua finalització. A més, diverses hidrolimpiadoras netegen els carrers a pressió a primera hora del matí per a eliminar les restes de cera, mentres que, a la vesprada, els equips s’ocupen del manteniment i revisió de l’estat de la ciutat.

Des de la Regidoria de Neteja, dirigida per l’edil Socialista, Fernando Marcos, i la Ute Alacant destaquen la importància de mantindre neta la ciutat, i sol·liciten la col·laboració de tots els alacantins i visitants en estes dates. A les labors de neteja es dediquen cada dia 18 operaris, 4 bótes, 2 barredoras, una fregadora, 3 suports mecanitzats i 1 camió en el servici de neteja del centre.

Pel que fa al servici de vesprada, el consistori ha assignat a estes tasques un equip de 16 operaris mecanitzats, que cuidaren de la neteja de la zona centre i dels recorreguts de les processons en la ciutat. Per a la trobada del Domingo de Pasqua, 01 d’abril, en la Plaça de l’Ajuntament, els operaris d’Ute Alacant escometran la neteja amb el bufat de la plaça i dels carrers adjacents.

Servei de neteja de platges

Així mateix informar que des de dissabte passat 17 de març de 2018, i fins al pròxim 15 d’abril, la neteja de les platges del terme municipal d’alacant s’ha vist incrementada amb el servici de temporada. El servei habitual de les platges durant l’hivern, compost per una tractor limpiaplayas, que neta totes les platges de forma rotativa al llarg de la setmana, i dos operaris amb vehicle auxiliar, que realitzen la neteja de dilluns a dissabte en horari de matí, es veu incrementat de manera que el servici de les platges passa a realitzar-se al llarg de tota la jornada de dilluns a diumenge.

A la nit, 3 màquines limpiaplayas realitzen la neteja de l’arena i vores de totes les platges: Urbanova, Postiguet, Albufera i Sant Joan. Acompanyats d’un operari que realitza labors de seguretat per a evitar possibles accidents mentres treballen les màquines. Al matí, diversos equips d’operaris amb vehicle auxiliar realitzen el buidatge de totes les papereres de les platges i cales i realitzen la neteja manual de les zones on no poden netejar les màquines limpiaplayas.

Al migdia, es realitza un manteniment de totes les platges, per mitjà d’un operari amb vehicle auxiliar, per a buidar les papereres que s’hagen pogut anar omplint al llarg de la jornada i netejar les possibles acumulacions de brutícia puntuals que hagen pogut eixir. Finalment, en el servici vespertí, dos nous operaris amb vehicle auxiliar recorren totes la platges per a realitzar l’última neteja de les mateixes.

Este increment de servei en la neteja de les platges, i el fet d’iniciar-ho una setmana abans de les festes de Setmana Santa, permet realitzar treballs de condicionament per a deixar en perfecte estat les platges abans del període vacacional. D’esta manera, s’instal·len més papereres en totes les platges i cales per a donar servici a tots els usuaris; es realitzen neteges exhaustives dels murs, zones de passarel·les, zones de jocs infantils i zones esportives; s’eliminen les males herbes que han eixit durant l’hivern. L’illa de Tabarca també veu incrementat el seu servici de neteja amb un operari en torn de matí de dilluns a dissabte, a més de realitzar la retirada de les algues de la platja de l’illa.

Finalment, també es realitza la neteja de temporada de les algues de la zona de bany de Sant Gabriel.

COMPARTIR