Alacant rep a una delegació de l’Institut Tecnològic d’Art i Cultura de la ciutat xinesa de Suzhou

1851
El alcalde de Alicante, Luis Barcala recibe la visita de una delegación de la Asociación Centro de Cultura y Arte China de Occidente CCACO Foto; Ayuntamiento de Alicante/Ernesto Caparrós

L’Ajuntament d’Alacant va iniciar a l’octubre del 2018 els tràmits i el protocol per a fer efectiu un agermanament amb la ciutat de Suzhou.
Alacant. 3 de Juny de 2019. L’alcalde d’Alacant, Luis *Barcala, ha rebut hui a l’Ajuntament a una delegació de la Xina de l’Institut Tecnològic d’Art i Disseny de Suzhou.

El primer edil agraït la visita destacant que “és un vertader plaer rebre a aquesta delegació de *Suzhou perquè l’intercanvi entre dues cultures tan antigues com la mediterrània i la mil·lenària xinesa és la millor manera d’iniciar aquestes relacions, que passaran del cultural i esperem que siguen molt fructíferes”.

L’Ajuntament ha iniciat el protocol per a poder en un futur fer efectiu un agermanament entre Alacant i la ciutat xinesa de Suzhou, província de Jiangsu, la Xina. La visita d’aquesta universitat també té com a objectiu el planificar accions conjuntes com a cursos i jornades universitàries, per a implantar un Campus Internacional a Espanya en contacte amb les universitats de la província.

L’Alcalde els ha rebuts hui a l’Ajuntament d’Alacant, on han intercanviat unes mostres d’art representatives de totes dues ciutats com un logotip de la Armonia de la seua Universitat, i el primer edil els ha acompanyat a visitar el Museu d’Arts Contemporani -MACA-, i a conéixer una exposició preparada amb mostres culturals de *Suzhou en l’Hall de Porta *ferrisa, així com va descobrir una placa.

A mitjà i llarg termini el projecte inclou el fer efectiva la signatura de l’agermanament i planificar l’organització d’una fira d’intercanvi comercial, econòmica i de negocis, i la creació de programes d’intercanvi turístic sostenible, que posen en valor les oportunitats residencials, sanitàries, gastronòmiques i culturals que ofereixen Alacant i Suzhou.

Així, l’Ajuntament d’Alacant reforça els vincles internacionals i amplia les oportunitats de la ciutadania, especialment dels empresaris, emprenedors i gestors culturals, a l’hora de donar a conéixer i promoure el seu treball més enllà de les fronteres nacionals.

El programa es completa amb Visites a les Universitats i a l’Escola d’Art Superior de Disseny d’Alacant.
Per això la delegació de Suzhou acompanyats per tècnics municipals ha visitat la Universitat d’Alacant i el seu Institut Tecnològic, l’Escola d’Art Superior de Disseny d’Alacant i la Universitat Miguel Hernández.

COMPARTIR