Almassora distribueix 2.000 fullets entre els residents del districte marítim per al simulacre d’emergència

  1214
  almassora preparatoria simulacre

  L’Ajuntament d’Almassora ha activat els recursos amb els quals participarà en el simulacre d’emergència previst per l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències (AVRSE) en el districte marítim del municipi. Després de la comunicació per part de l’organisme autonòmic al consistori que l’exercici de confinament es realitzarà a la fi del mes de gener, l’alcaldessa, Merche Galí; la primera tinent d’alcaldessa, Susanna Nicolau, i els edils de Seguretat, Roger Beltrán; Platges, Amaya Gómez, i Hisenda, Santiago Agustí, han mantingut una reunió amb l’intendent cap de la Policia Local, Roberto Verdoy, per a revisar necessitats i iniciar el dispositiu d’informació als residents.

  Així doncs, l’administració municipal distribuirà els 2.000 fullets editats pel 112 i l’Associació d’empreses del Polígon del Serrallo (INDES) per a Almassora, en els quals la població trobarà informació relativa als protocols d’actuació, els senyals acústics i els punts de trobada. El document té un imant en la part posterior, de manera que pot ser adherit “a la nevera o a qualsevol altre electrodomèstic en el qual es puga localitzar ràpidament, que és el que necessitaríem en cas d’avís d’incidència”, ha confirmat Gómez.

  Així mateix, el consistori ha elaborat una circular adjunta al fullet en la qual amplia les mesures de protecció personal a adoptar en cas de confinament, circumstància que recrearà el pròxim simulacre. El text especifica els passos a seguir tant a l’interior dels edificis com a l’aire lliure i repassa els diferents escenaris que poden produir-se. “Estem davant una actuació pionera en la nostra zona, gràcies a la qual els cossos de seguretat estaran millor preparats per a respondre a una emergència“, ha assegurat Beltrán.

  Després de la trobada, la Policia Local contactarà amb tots els membres integrants de la directiva del Centre de Coordinació Operativa Municipal (CECOPAL) per a informar de la realització del simulacre. D’igual manera, el cos de seguretat local revisarà el procediment d’avisos als col·lectius veïnals per missatgeria instantània creat en 2017 i alertarà de l’exercici coordinat pel 112 a totes les persones que formen part del cens d’habitants amb mobilitat reduïda, elaborat en el districte marítim per a aquest simulacre. Cal recordar que aquesta última mesura va ser inclosa en el codi de bones pràctiques de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies.

  Reunió de coordinació a Almassora

  La AVRSE ha convocat una reunió de coordinació entre els agents implicats en aquest simulacre per a dijous que ve 18 de gener. A la cita, que se celebrarà en l’Ajuntament d’Almassora, s’espera que acudisquen la companyies membres del INDES, representants de l’equip de govern de Castelló de la Plana i del propi municipi i tècnics d’ambdues administracions municipals, a més dels experts del 112.