Almassora reclama Guàrdia Civil per a patrullar en Botànic Calduch

1051

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha aprofitat la junta de seguretat amb motiu de les pròximes festes de Santa Quitèria per a demanar al subdelegat del Govern, David Barelles, un reforç de la vigilància a l’entorn de la plaça Botànic Calduch amb més efectius. La primera edil ha traslladat a Barelles la preocupació del veïnat per la inseguretat i els conflictes veïnals que se succeeixen en els voltants del parc.

L’alcaldessa ha informat al subdelegat de la problemàtica que li han traslladat nombrosos residents en el Dia del Veí per aquests motius i que apunta a molèsties per soroll, brutícia, estacionament indegut, baralles, danys al mobiliari urbà i venda de drogues al detall. “No es tracta de donar l’esquena al problema, que sabem que existeix, sinó de cercar solucions que, com s’ha demostrat, no passaven per l’enderrocament del bar de la plaça”, ha indicat l’alcaldessa.

Galí ha recordat que l’anterior equip de govern va gastar 42.047 euros per a eliminar aquest negoci al·ludint al fet que desapareixeria un focus de marginalitat que persisteix quatre anys més tard. “Existeix un problema de convivència i de respecte a les normes, és visible des de fora i som conscients d’açò perquè m’he reunit en diverses ocasions amb els residents que ho pateixen”, ha considerat l’alcaldessa.

Les mateixes fonts van informar al subdelegat del Govern de la necessitat d’actuar en l’entorn, en coordinació amb la Policia Local d’Almassora, per a minimitzar els problemes del dia a dia en Botànic Calduch “i retornar al barri la sensació de tranquil·litat i sana convivència” que van imperar dècades arrere. Els agents municipals, representats en la junta de seguretat per l’intendent principal, Roberto Verdoy, i el regidor de l’àrea, Roger Beltrán, ja realitzen patrulles per la zona per a garantir la seguretat. No obstant açò, l’equip de govern entén que la localitat mereix més efectius per a atallar el problema.

“Els recursos que arriben del Govern són molt limitats, amb una plantilla escassa de la Guàrdia Civil que treballa en una caserna quasi centenària en condicions impròpies del segle XXI, la construcció del qual tornen a oblidar, un altre any més, els Pressupostos Generals de l’Estat”, segons l’alcaldessa.

Al marge de vigilància, el consistori “tracta de cercar elements d’integració entre el veïnat d’un barri que s’ha degradat progressivament”, segons Galí. Per a açò, l’Ajuntament d’Almassora va invertir 55.700 euros l’any passat dirigits a la transformació de la plaça en zona de jocs adaptada. Aquest espai és pioner en l’atenció a xicotets amb problemes de visió i, després de dècades de funcionament, ha eliminat les barreres arquitectòniques que dificultaven l’accés de carros de bebè i persones majors, sovint encarregades de la cura dels xicotets.

COMPARTIR