Amparo Marco sol·licita comparéixer de forma voluntària en el ple per a parlar dels casos de corrupció d’àmbit municipal

  729

  L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha sol·licitat la compareixença voluntària per a intervindre en el ple de l’Ajuntament a fi d’abordar els casos de presumpta corrupció d’àmbit municipal. “L’Ajuntament ha de preservar la seua imatge pública i la seua reputació, després dels casos que s’han donat a conéixer en la premsa provincial i que estan causant un dany reputacional a la institució”, ha significat.
  La petició s’ha concretat hui, en el transcurs de la Junta de Portaveus, després de considerar que la petició del grup popular perquè compareguera Marco sobre la dimissió de l’ex regidor Antonio Lorenzo no compleix amb el que s’estableix en el Reglament Orgànic del Ple.
  En concret, els articles 88 i 95 determinen que queden excloses d’aquest tipus de compareixences les que es referisquen a assumptes aliens a l’àmbit de competència de l’Ajuntament. La dimissió d’un regidor no és un assumpte de debat polític en una compareixença, ja que es tracta d’una decisió de caràcter personal, i les causes que van motivar la renúncia de l’acta, en aquest cas, no tenen res a veure amb la seua activitat o responsabilitat municipal, sinó que afecten una altra Administració pública.
  En canvi, l’alcaldessa considera que, d’acord amb l’article 93 del reglament, sí que existeix marge per a obrir un debat polític sobre les causes judicials relacionades amb la gestió municipal. “El PP no ha de tindre cap problema a abordar aquest assumpte en el ple si consideren que la seua gestió en els 24 anys de govern municipal està lliure de qualsevol taca política”, ha indicat Marco.
  La compareixença de l’alcaldessa es realitzarà en el ple de març, ja que el reglament municipal estableix que les peticions s’han de presentar amb deu dies d’antelació a la celebració del ple.

  COMPARTIR