El Castell de Peniscola rep 85.000 visites a l’any

883

La Diputació de Castelló ha consolidat el Castell de Peníscola com a catalitzador d’oportunitats turístiques en aconseguir fins a maig els 85.000 visitants, una xifra que ve a constatar l’excel·lent comportament turístic d’aquest monument com a gran reclam del turisme cultural de la província. Amb això, el Govern Provincial ha aconseguit trencar amb l’estacionalitat d’activitat entorn de la fortalesa en haver apostat per consolidar la visita al castell com a producte turístic en si mateix i no tant vinculat a ser només oferta complementària al sol i platja.

L’aspiració del president de la Diputació, Javier Moliner, és que amb la transformació i modernització realitzada pel Govern Provincial permeta al monument atraure mig milió de visitants anuals i que això revertisca en millors oportunitats econòmiques per a tota la comarca del Baix Maestrat.

“Tot destinació turística necessita un producte principal, que en el nostre cas és el sol i la platja amb un complement de tot l’interior de la província bolcat a servir patrimoni, història, paisatge, cultura, gastronomia. Però a més, necessita d’un element que tire de la destinació. Una icona, una bandera. I aqueixa icona és el Castell de Peníscola, sens dubte, ja que és la imatge internacional no solament de la província de Castelló, sinó fins i tot de la Comunitat Valenciana i d’Espanya”, ha indicat Moliner.

En aqueix sentit, el president ha explicat que “la Diputació ha volgut transformar el Castell, no volem que siga un castell per a vindre a veure sinó per a vindre a sentir, per a experimentar, a viure els moments històrics que durant aquests huit segles ha viscut amb el pas de l’Orde del Temple, del Papa Lluna. Convertir el motiu pel qual milers de turistes de tota Europa vengen a conéixer la província i puguem beneficiar no solament a Peníscola sinó a tota la província de l’arribada d’aqueixos visitants”.

Cal recordar que ja han conclòs les obres de la primera fase del Pla Director de la Diputació que han permés, entre altres coses, l’habilitació del far com a centre de visitants i la restauració de diversos elements arquitectònics que enriqueixen notablement el recorregut pel castell.

Un paquet turístic únic a Espanya
El president Moliner ha fet referència a “un abans i un després” d’aquest conjunt d’actuacions. “Així és com s’aconsegueix passar d’una visita aïllada a aquesta fortalesa a un paquet turístic, únic a Espanya, que ofereix una experiència templera per aquesta província, posant en valor els nostres pobles i traient el màxim profit de cada estada”.

I és que el Pla Director inclou la restauració del patrimoni del castell així com del parc d’artilleria, la renovació de l’oferta museogràfica i l’adequació dels accessos amb l’objectiu que aquesta fortalesa recupere tot la seua esplendor i siga el més atractiva possible per al visitant.

A més, part important d’aquesta línia de treball és la vertebració de dues rutes temàtiques per tota la província ajuste als templers i a la figura del Papa Lluna, la qual cosa permetrà que els turistes que visiten Peníscola puguen ampliar aquesta experiència i conéixer els pobles de l’interior.

Recuperació rendible per al territori
Generar riquesa en el territori i crear oportunitats laborals per als castellonencs són les finalitats últimes d’aquesta recuperació patrimonial històrica per a la província de Castelló i la seua vertebració turística provincial.

És per això que el president ha demanat a empresaris, associacions, institucions i ciutadans la seua participació “per a dotar de contingut a aquest Pla Director, per a fer-lo el més rendible possible tant per al sector turístic com per al territori. A generar tants somriures com llocs de treball, i a continuar la història d’una província que mira al passat amb orgull i reivindica el present com a oportunitat de futur”.

COMPARTIR