Barcala impulsarà un Pla d’Actuació Comercial ‘Alacant 2023’ per a retornar al comerç el seu paper protagonista

721

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, ha anunciat hui als representants del sector comercial d’Alacant que impulsarà un Pla d’Actuació Comercial ‘Alacant 2023’, seguint els bons resultats obtinguts anys arrere amb el PAC Lucetum, “que retorne al comerç el seu paper protagonista en la política municipal i potencie la capitalitat comercial d’Alacant”.

“Impulsarem l’adequació d’urbanisme comercial en carrers i places comercials del centre i els barris, desenvoluparem una estratègia promocional permanent i promourem la venda Online del comerç tradicional. També constituirem un Observatori Local del Comerç associat al Consell Local que aportació indicadors, dades i estudis per a la presa de decisions, crearem una marca pròpia del Comerç d’Alacant i donarem un nou protagonisme als Mercats Municipals, de la mà dels placers, que han de convertir-se en el motor de la vida comercial dels barris”, ha destacat l’alcalde.

En la reunió han participat el president i el secretari general de la Federació Alacantina de Comerç de la Pime (FACPYME), Antonio Sáez i Francisco Rovira, respectivament, el director de la Cambra de Comerç d’Alacant, Carlos Mazón, així com representants de les diferents associacions i col·lectius de comerciants d’Alacant.

Luis Barcala ha ressaltat que “el comerç urbà és ciutat i no podem permetre que els nostres carrers i places es queden sense comerç, per la qual cosa farem al comerç protagonista de política municipal”. “Per a això crearem una comissió mixta Ajuntament-comerciants que prioritzarà amb la participació del comerç les inversions a realitzar” ha subratllat l’alcalde.

“El pressupost municipal ja contempla partides per a impulsar el desenvolupament comercial i exigirem a la Generalitat que s’implique en el *PAC ‘Alacant 2023’, per la qual cosa és fonamental la unió de tot el sector comercial amb l’Ajuntament per a reclamar el que ens correspon”, ha destacat *Barcala, qui ha afegit que “també cal treballar per a captar i executar fons europeus dirigits a la potenciació del comerç”.

L’alcalde d’Alacant ha recordat que el desenvolupament del PAC Lucentum va ser tot un èxit, malgrat l’abandó en el qual ha quedat durant els tres primers anys d’aquest mandat per part de la Generalitat i l’anterior govern tripartit d’esquerres. “El PAC ‘Alacant 2023’ ha de dotar de noves infraestructures urbanes als carrers i places comercials alacantines” ha subratllat Luis *Barcala.

Estratègia digital
Al costat del *PAC ‘Alacant 2023’, Luis Barcala ha anunciat que també desenvoluparem una estratègia digital per al comerç, atenent les demandes del sector, que pose en valor als comerços tradicionals i que els permet accedir a la venda Online, més enllà de la pròpia experiència de compra en cada establiment.

Barcala ha posat en Internet altra dels objectius per a aconseguir la sostenibilitat i fomentar la competitivitat del comerç de la ciutat. “A més els horaris i els festius els continuarem marcant per consens com sempre hem fet sota el nostre govern” ha remarcat l’alcalde.

Mercats municipals, motor comercials dels barris

“El PAC ‘Alacant 2023’ analitzarà i promourà les noves tècniques de difusió per a les campanyes de promoció del comerç dels nostres barris, per al que hi haurà partides específiques per a això” ha assenyalat l’alcalde.

“Impulsarem la modernització en la gestió del Mercat Central i els mercats municipals, que han de convertir-se en els vertaders motors de la vida comercial dels nostres barris” ha ressaltat Luis *Barcala.

L’alcalde ha explicat que en el *PAC ‘Alacant 2023’ s’analitzaran diferents fórmules de gestió moderna per als mercats municipals amb una premissa: fer als comerciants dels mercats protagonistes del propi mercat, amb el suport del seu Ajuntament.

Marca pròpia
Luis Barcala també s’ha manifestat finalment partidari d’impulsar una marca pròpia del Comerç d’Alacant que permeta millorar la promoció i ressaltar la identitat dels comerços alacantins.

COMPARTIR