Benicàssim celebra en Bad Salzdetfurth el 30é aniversari de la firma de l’agermanament

1229

Fa dos anys, Benicàssim i de Bad Salzdetfurth, van celebrar el trenté aniversari de l’agermanament entre ambdós ciutats ací en terres valencianes. Ara, en el tradicional viatge de trobada entre ambdós ciutats, s’ha celebrat també la volta d’este particular aniversari que unix a ambdós localitats.

Una expedició municipal encapçalada per l’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués i diversos regidors i membres del consistori; acompanyats de 25 estudiants de l’IES Violant de Casalduch, es troben en terres alemanyes celebrant l’aniversari. Durant la seua estada en Bad Salzdetfurth, s’han celebrat trobades de germandat entre les delegacions encarregades de l’agermanament i també visites típiques als llocs més emblemàtics de la localitat alemanya.

Ahir per la vesprada es va celebrar l’acte de commemoració de l’aniversari en la seu de l’associació AWO, on els dos alcaldes d’ambdós localitats, van renovar el compromís de mantindre viu l’esperit de l’agermanament. Durant les intervencions, l’alcaldessa, Susana Marqués, ha fet insistència en “el valor de sentir-se com a germans, inclús amb diferents nacionalitats, cultures o llengua. La voluntat de mostrar-nos més germans supera qualsevol barrera d’idioma i ens permet la convivència en pau. Així ens sentim a casa quan acudim a Bad”.

“Si en algun moment la Unió Europea va pensar en que agermanar els pobles ajudaria a la convivència entre les persones, per descomptat podria haver sigut basant-se en l’experiència que Benicàssim va tindre amb Bad Salzdefurth. L’agermanament de les nostres ciutats part d’una història d’humanitat, de bon veí i de fraternitat. Per això, mantindre viu eixe esperit trenta anys després, és per a mi com a alcaldessa, un verdader privilegi”, ha dit Susana Marqués. Susana Marqués hi ha assenyalat que “entendrens, compartir experiències i saber que podem recolzar-nos en altres ciutats ens fa més grans i més forts. L’agermanament és símbol de pau i d’humanitat i així volem que ho continue sent per sempre entre Benicàssim i Bad Salzdefurth”.

COMPARTIR