Benicàssim planta les bases de les noves dependències de la Policia Local

644

L’Ajuntament de Benicàssim ha fet hui el primer pas per a la redacció del projecte de les noves dependències de la Policia Local. El ple ordinari de demà inclou l’aprovació d’una modificació de crèdit per a consignar una partida de 54.450 euros per a encarregar la redacció del projecte del nou espai policial.
Les actuals dependències policials estan situades en l’antiga estació de tren des de l’any 2005 i, com ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Domingo Lorenzo, “l’espai es va habilitar de forma provisional com a dependència policial, per a uns 5 o 10 anys, i és un edifici que s’ha quedat xicotet i no està dotat amb les mesures necessàries per a l’acompliment de les funcions dels policies”.
Per a projectar el futur edifici, l’Ajuntament de Benicàssim ha acollit la primera reunió per a estudiar el projecte. Una trobada que ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Susana Marqués, la primera tinent d’alcalde, Cristina Fernández, l’edil d’Urbanisme, Carlos Díaz, l’edil de Seguretat Ciutadana, Domingo Lorenzo, l’edil d’Hisenda, Arturo Martí, tècnics municipals, staff de la Policia Local i l’arquitecte Enrique Fernández-Vivancos; tots ells han posat en comú el programa de necessitats de l’edifici així com els recursos a invertir per a portar avant el projecte.
Com ha explicat Carlos Díaz, el projecte té una magnitud econòmica de 2 milions d’euros “i el projecte de l’edifici estarà adaptat a les necessitats de la Policia Local”. L’edil ha recordat que l’espai actual és utilitzat pels 61 agents que formen la plantilla “i té perspectives de creixement a deu anys”.
“Serà un edifici que dignificarà tant a la Policia Local com a l’entorn urbà en el qual s’emmarca el projecte com és l’antiga estació i jardins”, ha afegit l’edil.
Quant al futur edifici, Díaz ha explicat que comptarà amb una part en superfície destinada a l’atenció al públic, una planta en soterrani amb patis anglesos per a condícies, vestuaris, taquilles i despatxos i, finalment, hi haurà dues plantes d’estacionament per a vehicles oficials i dels funcionaris. L’objecte és readaptar el projecte ja redactat per l’arquitecte que va dissenyar el bulevard central de Benicàssim, Enrique Fernández-Vivancos, “i convertir-lo en una obra executable hui dia”.
Respecte a la inversió que es portarà al ple de demà, els 54.450 euros es destinaran al projecte bàsic d’execució, a l’estudi de seguretat i salut, control de qualitat, gestió de residus i projecte de les instal·lacions. L’alcaldessa, Susana Marqués, ha afegit que “aquest projecte és un compromís de l’equip de govern de Benicàssim per a poder comptar amb unes dependències policials dignes i ajustades a la realitat”.

COMPARTIR