Borriana celebra el proper dissabte el XIII Aplec de Gegants i Cabuts

2396

Dissabte que ve 8 de febrer i dins dels actes previstos en les festes patronals de Sant Blai, l’associació de *Gegants i *Cabuts de Borriana organitza la tradicional trobada de gegants i capgrossos que enguany arriba a la tretzena edició amb dues novetats molt importants com són la creació d’una tirada de 500 exemplars de llibres per a acolorir que es repartiran al llarg de tota la jornada per a acostar als grups més joves a la història i la tradició dels gegants i capgrossos de Borriana i el nomenament del *Geganter d’Honor.

Patrocinat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Borriana, els actes es desenvoluparan durant tota la jornada del dissabte amb diferents tallers que atrauran fins a la nostra ciutat a més de 250 persones integrants dels grups o associacions de gegants, tant de la nostra comarca, com de la província i de la resta de l’Estat.

Fins a onze agrupacions acompanyaran a l’associació *burrianense durant tot el dia, procedents d’Abarán, Alcalá de Henares, Almassora, Artana, Badalona, Benicàssim, Castelló de la Plana, Moncofa, Nules i la Vall d’Uixó.

Els actes s’iniciaran en la plaça de la Mercé a les 11h amb el taller de capgrossos, seguit de la plantada de gegants a les 12h. A les 12.45h tindrà lloc una cercavila pel carrer la Tanda dels capgrossos fets en el taller.

Ja a la vesprada, sobre les 17h, des de les portes del Centre Municipal de Cultura la Mercé s’iniciarà la desfilada en el qual participaran els grups de gegants, les escoles i les associacions locals seguint el recorregut pels carrers de la Tanda, *Tarancón, *Escorredor, *Raval, el Pla i finalitzant en la plaça Major on, a les 18h tindrà lloc el nomenament de Juan José Montoliu Aymerich com *Geganter d’Honor 2020 i se celebrarà el ball final de tots els gegants i capgrossos dels grups participants.

Alguns representants de la Colla de Gegants i Cabuts han destacat que “És una festa participativa, popular i inclusiva, en la qual tant escoles municipals i infantils com fins i tot l’associació Di-Capacitat han volgut aportar el seu granet d’arena al llarg de tota la jornada amb música, gastronomia i història. Animem a tots a participar tant al matí com a la vesprada”.

COMPARTIR