Borriana celebra Sant Antoni combinant tradició i folklore

688

Amb una setmana de retard a causa de les pluges i el temporal de la borrasca Gloria, Borriana ha représ avui les celebracions previstes en el municipi en honor a Sant Antoni.
Aquest matí al Port, l’alcaldessa, Maria Josep Safont, la regidora de Festes, Lluïsa Monferrer, i les Reines Falleres de Borriana, Elena Pastor i Julia López, han participat després de la missa i la cercavila de mascotes, en el repartiment dels rotllos de Sant Antoni per a tots aquelles persones que han volgut rebre la protecció del sant per als seus animals a través de l’aigua beneïda.
Aquesta vesprada continuaran les celebracions a les 18h en la plaça Major amb una altra cercavila de mascotes que finalitza a la plaça de la Mercè, on novament els animals seran beneïts i es repartiran centenars i centenars de rotllos a les persones que assistisquen amb les mascotes.
També a les 18h a la plaça de la Mercè, ‘Dansà i bureo de Sant Antoni’ organitzat pel Grup de Danses Tradicionals l’Arenilla i amb la participació d’altres grups convidats. La ‘Dansà’ començarà en la plaça de la Mercè i anirà avançant fins a arribar a la plaça de Josep Iturbi, on s’encendrà la foguera de Sant Antoni i es ballarà el fandango final al seu voltant.
Finalment, tindrà lloc un bureo en la mateixa plaça, amb música de rondalla, on tot aquell que vulga afegir-se podrà passar-s’ho molt bé ballant tota classe de balls tradicionals, com ara, jotes, seguidilles i fandangos, que tancarà la celebració de Sant Antoni al municipi.

COMPARTIR