Carta oberta de Javier Moliner als castelloners i castelloneres

492

Apurant els últims calius d’aquest mandat, em permetreu, a manera de comiat, dirigir-me als qui heu sigut la raó de ser del treball diari d’aquest equip que m’he honrat a dirigir durant els últims huit anys al capdavant de la Diputació de Castelló. Vaig prendre la decisió, fa un parell d’anys, de tancar un cicle polític no presentant-me a aquestes eleccions, sabent que el compromís de servir a la teua societat no deu mai convertir-se en el teu projecte personal o professional, i que la regeneració és una necessitat vital en la vida pública.

Deien els clàssics que treballar amb amor és construir una casa amb afecte, com si anaren a habitar-la els teus éssers més volguts. I sota aqueixa premissa vam emprendre el projecte de deixar una província més coneguda, més volguda i més admirada pels qui l’habitem. Aconseguim, mitjançant una escrupolosa gestió econòmica, deixar a zero el deute amb els bancs i contindre les despeses internes de la Diputació, permetent així que tots els recursos es destinaren a millorar els nostres pobles i a construir un projecte de província del qual tots poguérem sentir-nos legítimament orgullosos.

Però no solament era important aconseguir aquest objectiu, sinó que, sota el meu prisma polític, era vital aconseguir-ho des del diàleg, el consens, el respecte a qui pensa diferent i la pluralitat per la qual es caracteritza la nostra societat. Per això, la Diputació de Castelló s’ha convertit aquests anys en un oasi de bona governança a la meitat d’un desert de crispació, espectacles i desqualificacions en el qual sembla haver-se instal·lat la política.

Des de la col·laboració permanent amb tots els ajuntaments, sense mirar el color polític, hem estat al costat de totes les iniciatives que han sumat valor a la nostra terra. En l’àmbit de l’esport, hem convertit a Castelló en referent internacional com a escenari esportiu. En l’àmbit gastronòmic, hem obert les portes als nostres productors per a donar a conéixer el millor rebost del Mediterrani. En l’àmbit cultural, hem situat a la nostra terra en l’agenda musical, literària i expositiva del nostre país.

Hem ambicionat el millor per a la nostra terra i hem demostrat que només pensant en gran aconsegueixes que les bones coses passen. Hui les enquestes demostren que ha calat el sentiment d’orgull de ser de Castelló. Ens queda camí per recórrer, però ens sobren els motius per a alçar la mirada i dir que som d’una terra meravellosa.

Sens dubte, haurem comés errors i per ells demane disculpes, però els puc assegurar que ens hem deixat la pell per intentar fer cada dia més feliç la vida dels qui vivim en aquesta gran terra.

Als qui recullen el testimoni, els desitge la millor de les sorts. I a tots vosaltres, us dec gratitud infinita per l’honor rebut, per la confiança demostrada i per l’afecte amb què ens heu tractat.

Mai deixem de defensar el nostre i llarga vida a l’orgull de Castelló.

COMPARTIR