Castelló adjudica el camió de bombers amb autoescala per a incendis a gran altura

  1584

  L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria de Seguretat Ciutadana dirigida per Antonio Lorenzo, ha fet un pas més per a millorar els recursos amb els quals compta el Servei Municipal de Bombers. Després d’invertir més de 100.000 euros en la renovació dels uniformes d’intervenció de Bombers i altres 240.000 euros en un camió per a atendre emergències en vies estretes, la Junta de Govern Local ha aprovat avui l’adjudicació a Iturri SA per 895.400 euros del subministrament d’un vehicle autoescala automàtica elevadora i articulada per a incendis a gran altura al mateix temps que millorarà la seguretat dels usuaris.

  El regidor de Seguretat Ciutadana, Antonio Lorenzo, ha subratllat que aquest nou vehicle “dotarà als bombers municipals d’una capacitat de resposta més eficaç en incendis verticals i se sumisca a altres millores impulsades des del Govern municipal en els últims dos anys”. El vehicle autoescala assolirà una altura de 32 metres amb la cistella i podrà arribar als 65 o 70 metres d’altura amb dolls d’aigua en funció de les condicions meteorològiques.

  El nou vehicle se sumarà al que ja disposa el servei municipal de Bombers, amb una antiguitat de 20 anys, i substituirà al camió que ara s’utilitza com a substitut en les parades tècniques anuals per a permetre la revisió en profunditat del vehicle autoescala titular. Aquest camió, més antic, es reservarà per a participar en exhibicions i la cavalcada de Reyes.
  Entre els avantatges que aportarà el nou vehicle autoescala s’inclou una major seguretat gràcies als punts d’ancoratge per als bombers; un sistema de rescat amb la llitera incorporada i major capacitat per a albergar bombers. A més, també és articulat en el seu últim tram pel que pot actuar amb angles d’inclinació de 45 o 90 graus.

  El Servei Municipal de Bombers de Castelló explica des d’aquest estiu amb un camió d’atenció d’emergències en vies estretes com les del casc antic, la Marjaleria, carrers per als vianants, etcètera, en el qual s’han invertit 240.000 euros. Aquest camió disposa d’una bomba urbana lleugera, té capacitat per a sis bombers en cabina, armariatge per a portar el material mínim necessari per a una intervenció davant una emergència. També incorpora eines d’última generació electrohidràuliques per a atendre els rescats de persones.

  COMPARTIR