Castelló adjudica per 1,4 milions el nou pont sobre el Riu Sec

1051

L’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI), que suposarà la major inversió de fons europeus de la història a Castelló amb 20,2 milions cofinançats al costat de l’Ajuntament, supera una nova etapa. La Junta de Govern Local té previst adjudicar demà el nou pont sobre el Riu Sec per un import d’1.433.709 euros a l’empresa Becsa. El primer projecte dins de l’estratègia EDUSI es va adjudicar la setmana passada i correspon a la creació de cinc nous quilòmetres de carrils bici i, en breu, està prevista l’ajdudicació d’un altre projecte: la instal·lació de plataformes mòbils en diferents parades d’autobús per a fer-les més accessibles, segures i eficients.

El nou pont connectarà l’avinguda de l’Alcora amb el Raval Universitari a través de la prolongació del carrer Jesús Martí Martín, una infraestructura projectada en el Pla General de l’any 2000. “Aquest pont permetrà millorar la connexió entre barris i eliminar la barrera urbanística que encara separa la zona Oest de la resta de la ciutat”, ha explicat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, que s’ha mostrat convençuda que aquests fons Feder “van a contribuir a transformar Castelló i donar l’impuls definitiu a un nou model urbanístic que recupera espais per a les persones i aposta per una mobilitat més sostenible”.

Aquesta nova infraestructura incorporarà una via ciclista, pas per als vianants, dos carrils de circulació, zones enjardinades, pèrgoles per a donar ombres i un mirador sobre el riu Sec. En aquest sentit, la primera edil ha subratllat la “millora en la qualitat de vida per a les desenes d’estudiants que ara creuen el riu pel jaç per a acudir a les seues classes en l’IES Bovalar”.
A més, la construcció d’aquest pont s’emmarca dins d’una intervenció global que “pretén convertir el riu Sec en un eix ambiental que vertebre el territori; tenim l’oportunitat de mirar al Riu Sec des d’una nova perspectiva”, ha apuntat Marco.

Aquest projecte, que prèvia a la seua licitació havia rebut el vistiplau de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, es recolzarà sobre dos estreps laterals situats a cada marge del riu amb una llum de pas o obertura –distancia entre pilars- de 43,5 metres de longitud. A més de la part més funcional, amb la via ciclista, el pas per als vianants i els dos carrils de circulació per al tràfic rodat, a nivell urbanístic la intervenció es completarà amb la instal·lació de pèrgoles per a dotar al pont d’àrees d’ombra, zones enjardinades, enllumenat i un mirador sobre la ribera del riu Sec.

Cal recordar que l’actuació inclou l’ampliació de la rotonda situada en l’encreuament de l’avinguda de l’Alcora i la Quadra Saboner, que passarà a tenir un diàmetre interior de 24 metres i de 40 metres en l’exterior amb l’objectiu encaixar l’entrada i eixida del nou pont sobre el riu Sec i millorar la seguretat vial en aquest punt.

COMPARTIR