Castelló anima al xicotet propietari a participar en la bossa de lloguer social a canvi dels nous incentius públics

  4751

  Habitatge ofereix novetats als propietaris que disposen de pisos buits per a cobrir la demanda social

  La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló anima al xicotet propietari a participar en la nova bossa de lloguer social i per a això subratlla els nous incentius públics que proposa a canvi de fixar-se un preu màxim que propicie lloguers assequibles. L’Ajuntament posarà en vigor aquesta iniciativa al gener i mentrestant espera rebre les primeres propostes per a coordinar-les amb la llista de demandants d’habitatge.

  “El diagnòstic del Pla Estratègic d’Habitatge que acabem de presentar posa de manifest que a la ciutat té una demanda potencial de 4.260 habitatges socials. Per això des de la Regidoria d’Habitatge estem dissenyant diferents mesures per a atendre aquestes necessitats. Una de les mateixes és la nova bossa de lloguer social. Per a impulsar-la hem inclòs unes sèrie d’incentius per als propietaris perquè tinguen garanties per a la seua cessió”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

  La bossa de lloguer de l’Ajuntament, que va ser presentada la setmana passada amb el lema a “Castelló, vam llogar”, inclou per a cada propietari el pagament de 1.500 euros, una bonificació de l’IBI del 90%, prioritat en la convocatòria de reformes d’interior (fins a 4.000 euros), assessorament de l’Oficina Municipal d’Habitatge i un depòsit de fins a 3.500 euros per a sufragar impagaments i desperfectes.

  El preu de lloguer se situarà en els 4 euros per metre quadrat en habitatges d’entre 60 i 100 metres quadrats, no superant-se els 400 euros per mes. Amb aquest cost baix, la Regidoria espera facilitar nous pisos assequibles per a famílies que integren la llista de demandants de l’Ajuntament.

  Els interessats poden posar-se en contacte a través de vivenda@castello.es o el telèfon 669590440.

  COMPARTIR