Castelló aprova la cessió del centre La Pineda a la Fundació Salomé Moliner

  3695
  centre La Pineda a la Fundació Salomé Moliner

  L’alcaldessa destaca que, amb aquesta concessió a 10 anys, es fa un “pas decisiu” per a retornar a la ciutat un centre digne per a l’atenció social després del seu tancament en 2012

  El govern municipal ha aprovat en la Junta de Govern Local d’aquest dijous el plec regulador de la concessió d’ús, manteniment i gestió del centre municipal d’Alzheimer La Pineda per a la seua reobertura per part de la Fundació Alzheimer Salomé Moliner. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha anunciat que, amb aquest acord, es fa “un pas decisiu per a atendre una reivindicació social de la ciutat i complir el compromís que ens marquem en arribar al govern en 2015: la reobertura de la Pineda”. L’acord de cessió de l’espai es realitza per un període de deu anys.
  Marco ha recordat que reobrir aquest centre, tancat en 2012 sota el manat del PP i a conseqüència de les polítiques de retallades, va ser un dels principals objectius marcats pel govern progressista de Castelló. Per a això, l’Ajuntament va adquirir en el mandat anterior la part encara privada de l’antiga caserna militar de Tetuan 14 per a poder destinar-ho a dotacions socials. “Una inversió de sis milions amb la qual vam poder començar amb la seua rehabilitació i ampliació per a dotar a Castelló d’un centre digne i amb tots els serveis necessaris per a atendre la recuperació, rehabilitació i suport de les persones amb Alzheimer i als seus familiars”, ha indicat. La inversió per a la rehabilitació i ampliació del centre ha sigut de 1,3 milions d’euros en dues fases, al que se suma la part proporcional del cost per l’adquisició del terreny per a l’ampliació.
  El regidor de Benestar Social, Dependència i Infància, José Luis López, ha explicat el treball desenvolupat des de 2015 per a dissenyar un nou espai que retornara la dignitat a l’atenció de persones amb Alzheimer, així com les característiques del nou centre. “Ara comptaran amb 56 places (abans tenia 40) amb unes instal·lacions modernes, funcionals i amb tots els serveis que es requereixen per a garantir una atenció digna”, ha indicat.
  La Junta de Govern Local d’aquest dijous ha aprovat el plec de clàusules administratives regulador de la concessió directa de l’ús, manteniment i gestió del domini públic del Centre Municipal La Pineda a favor de la Fundació Alzheimer Salomé Moliner per al seu destí a centre terapèutic i específic per a persones amb la malaltia d’Alzheimer i amb altres demències de Castelló. Aquest acord se sotmet a informació pública per termini de vint dies.
  López ha explicat que la cessió de l’ús es realitza per deu anys de manera gratuïta donada la labor d’utilitat pública i social que duu a terme la Fundació en posar a la disposició de la ciutadania un Centre de Dia on realitzar activitats de recuperació, rehabilitació, reinserció i suport psicològic als afectats d’Alzheimer i als seus familiars. La Fundació assumirà per la seua part totes les despeses derivades de la seua posada en funcionament. L’Ajuntament de Castelló es reserva l’ús d’una de les sales polivalents del centre, prèvia sol·licitud, per a activitats puntuals que no entorpisquen el funcionament del centre.
  L’actuació municipal en aquesta nova dotació social per a Castelló va comptar amb dues fases. La primera, de rehabilitació d’edifici de l’antiga infermeria del Tetuan 14 on se situava el centre, que va comptar amb una inversió de 804.914 euros. La segona, la construcció d’un edifici annex per a ampliar les dependències inicials amb dues sals de convivència, dues de rehabilitació, zona per al monitor/fisio, banys, condícies i magatzem, entre altres dotacions.
  La superfície total construïda és de 1.000 metres quadrats i la superfície total de l’actuació, incloent les zones enjardinades, és de 2.000 metres quadrats.

  COMPARTIR