Castelló aprova la renovació de quasi 24.000 lluminàries en els sis districtes de la ciutat

2114

És més del 90% de l’enllumenat públic i permetrà reduir el consum energètic i el cost de la factura segons destaca Marco

L’equip de govern de Castelló ha aprovat en junta de govern l’expedient de contractació del subministrament i instal•lació de lluminàries led per a l’eficiència energètica en l’enllumenat públic de carrers i avingudes de la ciutat, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) en el marc del Programa Operatiu de Creixement Sostenible 2014-2020. Un projecte valorat en més de 14 milions d’euros (7,4 milions del quals procedents de fons europeus), pel qual es renovaran quasi la totalitat de les lluminàries de la capital, en concret, 23.931 de 25.367.

Aquest projecte “ens permetrà aconseguir un estalvi energètic del 50% com a mínim sobre el consum d’energia elèctrica actual i, a més, la factura de l’enllumenat exterior que paga l’Ajuntament, que ascendeix a un import anual de 2,2 milions d’euros, passarà a reduir-se a la meitat”, ha explicat l’alcaldessa, Amparo Marco. L’objectiu és continuar amb el pla de mesures en matèria d’estalvi i eficiència energètica de l’Ajuntament de Castelló, aconseguint un consum racional de les instal·lacions a través de la disminució de la potència instal•lada i adaptant els nivells d’il·luminació mitjançant la substitució d’elements existents per uns altres de major eficiència.

El contracte es divideix en sis lots, que es corresponen amb la divisió geogràfica dels districtes de Castelló. En el Centre se subministraran i instal·laran 2.523 lluminàries led, amb un pressupost de 1,5 milions d’euros. En l’Est, 4.217 unitats, valorades en 2,4 milions. Al Grau, la renovació afectarà 2.580 punts de llum, amb una inversió de 1,7 milions. El lot per al districte Nord inclou 4.076 lluminàries i un pressupost de 2,2 milions d’euros. El de l’Oest és el quantiós, amb 6.976 lluminàries a renovar i una quantitat pressupostada de més de 3,9 milions. El lot del districte Sud està valorat en poc més de 2 milions i afectarà 3.559 lluminàries.

Aquest projecte que serà cofinançat al 50% entre l’Ajuntament i la Unió Europea es complementarà amb un altre ja aprovat a principis de desembre, valorat en quasi un milió d’euros, amb càrrec a una operació de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi) per a la substitució d’uns altres més de 1.400 punts de l’enllumenat públic en diversos trams de les rondes de circulació i les avingudes Germans Bou i Pintor Oliet.

Entre totes dues iniciatives es renovarà més del 92% de l’enllumenat públic de la ciutat, situant a Castelló com una de les capitals pioneres a nivell estatal en aquesta mena de projectes, com així es va evidenciar recentment tant en el Cim del Clima de Madrid COP25 en la qual va participar l’alcaldessa, com en el Fòrum de Ciutats Atractives per a la Inversió Invest in Cities, on va ser una de les propostes que més interés va despertar entre els inversors.

COMPARTIR