Castelló atorga un milió d’euros en ajudes al comerç i l’hostaleria per a pal·liar els efectes de la covid-19

  2844
  Castelló paga més de 64 milions d'euros a proveïdors

  L’Ajuntament de Castelló concedeix 851 subvencions en una nova línia per a fer front a l’efecte de l’emergència sanitària i social

  L’Ajuntament de Castelló ha aprovat la concessió de subvencions per valor d’un milió d’euros al comerç minorista, persones autònomes, microempreses i petites empreses titulars de comerços, bars, cafeteries, restaurants i locals d’oci nocturn de Castelló per a pal·liar els efectes de la crisi de la covid-19. Es tracta de la nova línia d’ajudes posada en marxa pel govern municipal dirigida a sectors que s’han vist perjudicats per la pandèmia i les mesures de seguretat per a contindre el virus.

  L’alcaldessa de L’Ajuntament de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que s’han concedit un total de 851 ajudes fins a esgotar el pressupost. No obstant això, ha recordat que es tracta d’una línia oberta i que s’ampliarà per a arribar a més comerciants i hostalers. Marco ha explicat que “en temps rècord s’han gestionat més de mil sol·licituds i hem concedit ja 851 ajudes”. “Treballem per a minimitzar els efectes de la covid-19 en el nostre teixit empresarial local, format fonamentalment per pimes i persones autònomes, i aquest milió és una bona mostra d’això”, ha manifestat.

  Per part seua, l’edil d’Innovació Comercial, David Donate, ha explicat que de les ajudes concedides, el 29,6% han sigut per a l’hostaleria (bars, cafeteries i restaurants), el 0,82% per a l’oci nocturn (pubs, discoteques i sales de ball), el 18,33% per al comerç minorista (tèxtil, calçat, parament, etc.) i el 51,23% restant per a altres xicotets negocis com, per exemple, acadèmies, gestories, autoescoles o salons de bellesa, entre altres. Cal recordar que la concessió d’ajudes s’ha realitzat en en règim de concurrència competitiva, establint-se com a criteri de valoració la data i hora d’entrada de la sol·licitud, reunint la totalitat de requisits i documentació requerida en la convocatòria, prioritzant les que siguen per tancament total de l’activitat.

  “Hem reorientat la despesa en un moment complicat com aquest per a afrontar una nova situació sobrevinguda com la pandèmia, amb aquestes ajudes, l’ajuntament vol ser motor de la reactivació econòmica de Castelló després de l’emergència sanitària i social”, ha manifestat Donate.

  Aquesta nova línia d’ajudes posada en marxa a la fi de setembre, s’ha destinat a titulars de negocis i empreses de comerç, restauració i oci nocturn que van tancar durant el període d’estat d’alarma o que van tindre un descens en la facturació d’almenys entre un 50% i un 75%; i d’un 25% a un 49,9% respecte a la facturació dels sis mesos anteriors a la declaració de l’estat d’alarma per la covid-19.

  La quantia de les ajudes és de 1.200 euros en cas de tancament total de l’activitat i quan les pèrdues han sigut superiors al 75%; de 600 euros per a l’obertura amb pèrdues entre el 50% i el 75%; i de 300 euros quan les pèrdues se situen entre el 25% i el 49,9%.

  COMPARTIR