Castelló autoritzarà terrasses de manera temporal i excepcional per la covid-19 en carrers per als vianants

  724
  Castelló autoritzarà terrasses de manera temporal i excepcional per la covid-19

  Ribes destaca que es farà un estudi singularitzat de les peticions per a contribuir a mitigar els efectes de la crisi sanitària

  L’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Mobilitat Sostenible i Ús de l’Espai Públic, ha iniciat la tramitació perquè es realitze un estudi singularitzat de les sol·licituds d’ocupació de via pública per a instal·lar taules i cadires en carrers per als vianants o similars que suposen el tall de les mateixes en determinats horaris, amb l’objectiu de poder autoritzar terrasses de manera temporal i per raons d’excepcionalitat davant la situació de crisi sanitària generada per la covid-19.

  Una autorització que seria extraordinària, “en atenció a les reclamacions efectuades pel sector de l’hostaleria i amb la finalitat de contribuir a mitigar els efectes negatius d’aquesta crisi, fomentant, al seu torn, l’activitat econòmica i empresarial”, ha explicat l’edil de Mobilitat Sostenible i Ús de l’Espai Públic, Jorge Ribes. “De manera extraordinària i temporal, es concedirien permisos d’ocupació de via pública per a instal·lar taules i cadires en determinats viaris, durant unes hores determinades corresponents als torns de menjars i sopars, per a ajudar al sector”, ha detallat Ribes. Tot, sempre previ estudi per part dels tècnics municipals, respectant en tot moment la legislació aplicable i afectant el menys possible a veïns i veïnes d’aquestes zones i a la ciutadania en general.

  Aquesta mesura se suma a altres impulsades des de l’Ajuntament de Castelló per a ajudar al sector de l’hostaleria i col·laborar en la seua recuperació. En aquest sentit, cal destacar les autoritzacions per a ampliar quasi 400 terrasses des d’el mes d’abril passat fins ara i la línia d’ajudes d’1 milió d’euros dirigida al sector de l’hostaleria, el comerç i l’oci nocturn. També s’ha suspés la taxa d’ocupació de via pública per a taules i cadires i no es cobrarà la taxa de fems als locals d’oci nocturn de Castelló corresponent al període comprés entre la declaració del primer estat d’alarma (14 de març) i final del 2020.

  COMPARTIR