Castelló celebra el Dia Universal dels Drets de la Infància amb una setmana d’activitats

2030

La regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància ha organitzat cicles de contacontes, teatre i exposicions
L’Ajuntament de Castelló, a través de la regidoria de Benestar Social, Dependència i Infància dirigida per José Luis López, ha organitzat una sèrie d’activitats durant tota una setmana per a commemorar el Dia Universal dels Drets de la Infància. La programació comença aquest dilluns amb un cicle de contacontes amb animació infantil amb la temàtica dels drets de la infància. El dimecres, el Dia Universal pels Drets de la Infància, tindrà lloc l’acte de lectura del manifest en el saló de plens de l’Ajuntament i la constitució del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència.

El regidor de l’àrea, José Luis López, ha destacat la importància de celebrar aquesta jornada per a no oblidar que tots els xiquets i xiquetes tenen drets reconeguts, que cal donar-los a conéixer i conscienciar de la importància de treballar cada dia pel seu benestar i desenvolupament. “Castelló és ciutat amiga de la infància, un reconeixement d’Unicef per haver incorporat la mirada dels xiquets i xiquetes al disseny de la ciutat, perquè és fonamental comptar amb ells per a fer un Castelló més amable i inclusiu amb tots, també amb els més xicotets”, ha indicat. En aquest sentit, l’Ajuntament va elaborar el seu Primer pla municipal d’infància i adolescència de la ciutat de Castelló, un document que compta amb 8 línies estratègiques, 16 reptes, 26 objectius i 36 mesures, de les quals 20 han sigut proposades per xiquets, xiquetes i adolescents.

A partir d’aquest dilluns dia 18 de novembre, l’Ajuntament ha organitzat contacontes, teatre de titelles i exposicions, entre altres propostes lúdiques. Els actes començaran el dilluns 18 de novembre i es prolongaran consecutivament fins al dissabte 23. Més tard, el 28 de novembre, el CEIP Sant Agustí acollirà una última jornada d’activitats infantils.

El cicle de contacontes pels drets de la infància és un dels grans protagonistes de la programació. Entre el 18 i el 21 de novembre, els espais públics de lectura Joan Baptista Campos, Censal, Manuel Azaña i la Biblioteca Municipal acolliran contacontes amb música i marionetes cadascun. Tots ells tindran un horari de 18 a 19 hores i orbitaran entorn dels drets de la infància i els adolescents, sempre des d’una perspectiva lúdica per a conscienciar als més xicotets a través de l’entreteniment. Els contacontes estan plantejats per a xiquetes i xiquets de 3 i 8 anys aproximadament i hauran d’anar acompanyats d’un adult.

El dimecres, el Saló de Plens de l’Ajuntament de Castelló obrirà les seues portes als més xicotets amb motiu de dos actes públics. El primer tindrà lloc a les 10 hores i consistirà en una lectura plurilingüe dels Drets de la Infància per part de xiquetes, xiquets i adolescents de Castelló. A la vesprada, a les 18 hores, tindrà lloc la constitució del Consell Municipal de la Infància i l’Adolescència per al curs 2019-2020.

La resta de la setmana es desenvoluparan més iniciatives similars amb les quals Castelló es consolidarà com una ciutat defensora dels drets de la infància i l’adolescència. Amb tal fi, aquestes jornades posen en el centre als més xicotets, «els vertaders protagonistes», en paraules del regidor José Luis López.

COMPARTIR