Castelló celebra les noves ajudes al lloguer del Consell per a reduir l’impacte econòmic de la Covid-19

  2258
  L'Oficina d'Habitatge castelló

  L’Oficina d’Habitatge recolza amb assessorament la nova convocatòria dirigida a persones afectades per la crisi

  La Regidoria d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló recolza a través de l’assessorament de l’Oficina Municipal d’Habitatge les noves mesures que impulsa el Govern i la Generalitat davant la pandèmia per la covid-19. El departament de María Jesús Garrido informa que la Conselleria d’Habitatge obri aquest dilluns el termini per a sol·licitar ajudes al lloguer, dirigides per a persones que econòmicament s’han vist afectades per l’emergència sanitària. També informarà de la nova prorroga de les mesures d’habitatge que aquest dimarts aprova el Consell de ministres durant l’Estat d’Alarma.

  “Les administracions hem de reforçar la nostra col·laboració per a garantir la cobertura social en matèria d’habitatge. L’accés a l’habitatge és un dret que recull la Constitució i hem de posar tots els esforços en aquest sentit”, explica la regidora d’Habitatge, María Jesús Garrido.

  Explica que l’oficina Municipal d’Habitatge i el servei de mediació conveniat amb el Col·legi d’Advocats estaran a la disposició de la ciutadania per a informar de les noves iniciatives del Govern i la Generalitat, a través de l’atenció presencial al Palau de la *Festa amb cita prèvia o el telèfon 010.

  La regidoria ressalta que a la segona convocatòria d’ajudes al lloguer per la Covid-19 de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, amb un pressupost global de 5 milions d’euros, es pot optar des d’aquest dilluns fins al 30 d’octubre. Les sol·licituds poden expedir-se mitjançant el *PROP amb cita prèvia ( avinguda Germans Bou 47) o amb certificat digital. Els formularis es poden aconseguir a través de la web de la conselleria http://www.habitatge.gva.es. S’aniran resolent a mesura que siguen presentades i la documentació exigida estiga completa, fins a esgotar el crèdit destinat per a atendre aquestes ajudes.

  La quantia de l’ajuda podrà aconseguir fins al 100% de la renda que conste en el contracte d’arrendament, fins a un import màxim de 650 euros al mes i per un període màxim de sis mesos, podent incloure’s com a primera mensualitat la corresponent al mes d’abril.

  Poden ser beneficiaris les persones físiques, titulars d’un contracte d’arrendament d’habitatge habitual, en qualitat de persones arrendatàries, que a conseqüència de l’impacte de la Covid-19 s’han vist afectades per passar a una situació de desocupació, expedient temporal de regulació d’ocupació (ERTO), o, en cas de ser persona empresària, que hagen reduït la seua jornada per motiu de cures o altres circumstàncies similars que suposen una pèrdua substancial d’ingressos dels integrants de la unitat de convivència a partir de l’1 d’abril de 2020.

  Per part seua, la Regidoria destaca que el Govern central prolongarà les mesures de suport a l’habitatge durant l’Estat d’Alarma, fins al 9 de maig, concretament la renovació automàtica de contractes de lloguer sense modificar-se el seu preu, i moratòria en el pagament de quatre mesos en arrendaments que són propietat de grans propietaris o una reducció del 50% de la renda en quatre mesos.

  COMPARTIR