Castelló col·labora en la millora de l’accessibilitat de persones sordes i sordocegues

  401

  L’Ajuntament de Castelló i l’Associació de Persones Sordes Verge del Lledó han signat un conveni de col•laboració per a finançar el programa Accessibilitat per a la inclusió de les persones sordes i sordocegues de la ciutat. El pressupost del programa ascendeix a 14.100 euros, dels quals el consistori abonarà una subvenció per import de 10.000 euros.

  Amb aquest programa, l’Associació de Persones Sordes Verge del Lledó de Castelló desenvoluparà a la ciutat el foment de l’autonomia i dependència de les persones sordes i sordocegues de Castelló, així com la promoció de l’accessibilitat i l’eliminació de les barreres de comunicació amb les quals es troba el col·lectiu diàriament en la realització de múltiples activitats.

  El regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, ha destacat la necessitat que el consistori i les organitzacions col·laboren, ja que “és important unir esforços per a poder garantir la integració de les persones amb discapacitat auditiva”. “Entenem que cal contribuir al màxim per a afavorir que aconseguisquen autonomia personal”, ha afegit l’edil.

  En la línia de col·laboració de l’Ajuntament de Castelló amb les persones sordes, cal recordar una altra conveni aconseguit recentment amb l’Associació de Famílies i Persones Sordes de la Província de Castelló (ASPES-Castelló) per a millorar l’educació de les persones amb discapacitat auditiva. El consistori aportarà una quantitat de 12.000 euros perquè aquells xiquets, xiquetes i joves que el requerisquen puguen accedir a un suport escolar específic, siguen capaços de desenvolupar un correcte entrenament auditiu i puguen obtindre una re/habilitació logopèdica. D’aquesta manera, ASPES-Castelló posarà a disposició personal tècnic contractat per la pròpia entitat.

  COMPARTIR