Castelló comptarà amb una nova Llançadora d’Ocupació per a fomentar la inserció laboral de 20 persones

  1142
  lamzadera de empleo

  La III Llançadora d’Ocupació de Castelló començarà a funcionar al març i servirà per a ajudar a 20 persones en situació de desocupació a entrenar una nova cerca de treball en equip i comptar amb noves possibilitats d’inserció laboral. Per a açò, no es trobaran soles, sinó que comptaran amb l’ajuda i orientació de personal tècnic expert que els facilitarà noves eines de cerca i guiarà per a reforçar les seues competències i millorar la seua ocupabilitat.

  La regidora d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha destacat l’èxit de les dues edicions precedents i ha agraït la col·laboració del Servof per a renovar una iniciativa que “millora les habilitats personals i professionals que els ajuden a incorporar-se al mercat laboral i optimitza la cerca activa d’ocupació”. L’Ajuntament de Castelló i el Servof col·laboren en aquest programa impulsat per la Fundació Santa María la Real i la Fundació Telefónica.

  La nova llançadora estarà destinada majoritàriament a joves menors de 35 anys, degudament inscrites com a demandants d’ocupació. Si les 20 places no es cobreixen amb perfils d’aquestes edats, es reserva la possibilitat que cinc puguen destinar-se a persones de major edat, fins als 59 anys. Podran apuntar-se persones de qualsevol nivell formatiu (ESO, Formació Professional, Batxillerat, així com diplomatures o llicenciatures universitàries) i procedents de qualsevol sector laboral, tinguen o no experiència prèvia.

  Què faran en la Llançadora?
  Les persones que resulten seleccionades, es reuniran diversos dies a la setmana en locals cedits gratuïtament pel Servof. Amb la guia i orientació d’un tècnic especialitzat duran a terme diverses activitats per a optimitzar la seua cerca de treball: tallers d’autoconeixement i intel·ligència emocional, dinàmiques de comunicació, marca personal i cerca d’ocupació 2.0; entrenament d’entrevistes personals; elaboració de mapes d’ocupabilitat i visites a empreses.

  La llançadora no és un mer curs per a actualitzar el currículum. Tampoc és una agència de col·locació on donem treball als participants. És un programa intensiu de cinc mesos per a ajudar a persones aturades a activar i optimitzar la seua cerca de treball en el mercat actual, amb noves tècniques que els permeten guanyar confiança i seguretat en les entrevistes, i amb noves activitats que els acosten al teixit empresarial”, expliquen des de Fundació Santa María la Real.

  Les llançadores són un projecte il·lusionant i innovador en el seu enfocament i en la seua aposta per entendre el treball col·lectiu com una manera de superar la situació de desocupació. Des de Fundació Telefònica recolzem aquesta iniciativa cercant ser un agent multiplicador que potencie els seus bons resultats, ajudant a persones aturades a trobar el seu camí laboral”, agreguen des de Fundació Telefónica.

  Termini d’inscripció
  Les persones interessades a participar en el programa, de caràcter gratuït i voluntari, disposen fins al 21 de febrer de 2018 per a inscriure’s a través de la web de Llançadores (http://www.lanzaderasdeempleo.es/formulario-de-inscripcion) o en format presencial, sol·licitant i presentant el formulari en l’Agència de Desenvolupament Local CastellóCREA de l’Ajuntament de Castelló (C/ Enmig, 82 – 1r), en horari de 9 a 14 hores. També podran consultar informació addicional en el telèfon 964 355 482.

  COMPARTIR