Castelló conclou la rehabilitació del Maset Blau que permetrà el seu ús com a tinença d’Alcaldia

  1254

  La rehabilitació arquitectònica del Maset Blau ha conclòs. El regidor d’Ordenació del Territori, Rafa Simó, ha signat la recepció d’obres “d’un projecte que no solament ha evitat que aquest patrimoni municipal seguisca deteriorant-se sinó que també permetrà el seu ús com a tinença d’Alcaldia del Districte Oest”. Simó ha defensat aquesta actuació integral que permetrà destinar a un ús públic aquest edifici i garantir així la seua conservació per a generacions segures.

  A més de no alterar les façanes existents i recuperar alguns elements originals com els buits de les plantes superiors, les reduïdes dimensions de la part de l’edifici que es conserva han fet imprescindible, per a la seua destinació a ús de caràcter públic, afegir un cos que conté l’escala i l’ascensor per a facilitar l’accessibilitat i que s’ha disposat adossat a la façana nord”, ha explicat el regidor.

  L’accés se situa en la part central de la planta baixa, on també s’ha habilitat una zona de recepció, un xicotet magatzem i altres dues sales, a més de condícies. En els dos nivells superiors, de planta quadrada i menor superfície, es disposen sengles sales. Simó ha afegit que “l’actuació ha inclòs la demolició i construcció de nous forjats, cobertes, fusteries, etcètera, així com revestiments i dotació d’instal•lacions d’aigua, sanejament, electricitat, il•luminació, veu-dades i climatització donat el deficient estat de conservació en el qual es trobava després de l’última intervenció executada prèviament que amb prou faenes va consistir en la reposició puntual d’alguns taulells i la substitució de la fusteria exterior”.

  El pressupost d’aquesta rehabilitació integral ha ascendit a 362.000 euros i ha sigut un dels projectes executats amb càrrec a les inversions financerament sostenibles d’enguany. Construït en 1907, el Maset Blau és un singular edifici de Castelló, de propietat municipal, que va anar en el seu moment habitatge unifamiliar i que al llarg dels anys ha sigut objecte de modificacions, com la mutilació que va patir en retallar el seu volum inicial per a desenvolupar la unitat d’execució en la qual va quedar inclòs, d’actes vandàlics i d’una deterioració progressiva que 110 anys després de la seua construcció feia necessària una rehabilitació arquitectònica integral com la qual s’acaba de completar. El Maset Blau, amb 313 metres quadrats construïts, és un exemple d’arquitectura modernista i està protegit pel seu interès històric-artístic.

  COMPARTIR