Castelló constitueix el nou Consell de Persones Majors amb 42 representants

  489

  Ribera recalca la importància d’aquest òrgan, creat en 2018, per a fomentar la participació dels majors en la vida municipal
  La regidora de Gent Gran i Salut, Mary Carmen Ribera, ha presidit aquest dimarts la constitució del nou Consell Municipal de Persones Majors, un òrgan orientat a fomentar la participació de les associacions i entitats de majors en la vida municipal i que va nàixer en 2018 arran de l’elaboració del Pla d’Acció de Castelló, Ciutat Amigable amb les Persones Majors. La sessió constitutiva ha tingut lloc en el saló de plens de l’Ajuntament.
  “Hui naix un nou Consell Municipal de Persones Majors, un òrgan que tornem a posar en marxa com a fòrum d’intercanvi en el qual les associacions i entitats de majors poden proposar i abordar les accions i polítiques encaminades a millorar la seua qualitat de vida”, ha manifestat Ribera.
  Aquest òrgan sectorial de participació està integrat per representants de les associacions de gent gran de la ciutat, dels Centres Especialitzats d’Atenció a les Persones Majors (CEAM), i dels diferents grups polítics que integren la corporació municipal. En total, són 42 les persones que componen el Consell.

  La creació d’aquest òrgan de participació respon a la necessitat de constituir un òrgan en el qual reunir les associacions i entitats de majors amb l’objectiu de coordinar accions i avançar en la participació social dels i les majors i el seu reconeixement, permetent posar a la disposició de la comunitat el valor de l’experiència i fomentant la seua implicació en l’elaboració de projectes i el disseny d’accions i polítiques encaminades a millorar la seua qualitat de vida. Amb això, la Regidoria de Gent Gran i Salut busca prioritzar i situar com a eix central de les seues polítiques de benestar social un envelliment actiu i saludable.

  Entre les funcions del Consell Municipal de Persones Majors està la de fer propostes en els diferents programes i actuacions, participar en el disseny i desenvolupament dels programes de la Regidoria, impulsar la realització conjunta de projectes i activitats entre associacions, promoure accions per a sensibilitzar a la societat en matèries d’interés per al col·lectiu de les persones majors, impulsar la seua participació activa en la vida local, especialment en els espais de presa de decisions i promoure accions per a la dinamització d’associacionisme, entre altres.

  COMPARTIR