Castelló decideix invertir més d’un milió i mig d’euros en 10 propostes veïnals dels Pressupostos Participatius

529

L’Ajuntament destinarà més d’un milió i mig d’euros en projectes destinats principalment a centres educatius, esports, manteniment de camins i serveis públics

El regidor de l’Ajuntament de Castelló, Francesc Mezquita, ha fet el balanç final i dels resultats del procés dels Pressupostos Participatius 2019. En total han sigut 10 propostes les guanyadores de les 47 iniciatives que van aconseguir els avals necessaris per a passar a fase d’estudi i en les quals l’Ajuntament de Castelló invertirà més d’un milió i mig d’euros.

Mezquita ha indicat que “en el procés han participat 2503 persones on la ciutadania ha enviat 114 propostes i s’han emés un total de 7375 vots”. En la votació final, la ciutadania de Castelló ha escollit principalment “per centres educatius, esports, oci, manteniment de ciutats i serveis públics”, tal com ha manifestat el regidor Mezquita. En aquesta línia, Mezquita ha destacat que “la gràcia dels Pressupostos Participatius està a tindre un canal de comunicació directa amb la ciutadania, aprofitant les tecnologies de la informació perquè la ciutadania puga fer propostes de forma directa”.

L’edil ha insistit que els Pressupostos Participatius segueixen servint per a fer un mapa de les necessitats de la ciutat. A més, Mezquita ha assenyalat que “la distribució per districtes ens ha permés arribar d’una forma més clara a tota la ciutat i a què cadascun dels districtes tinga la seua pròpia iniciativa i la seua inversió”.

En aquesta edició la mobilització ciutadana per a decidir sobre els projectes participatius ha estat molt més repartida, sent la construcció de banys públics inclusius amb canviador de bolquers per als més menuts i adults amb discapacitat la més votada amb 506 vots, dintre de l’àrea idees per a millorar la situació de les persones amb necessitats específiques.

Castelló, 27 de juny de 2019

COMPARTIR