Castelló distingeix l’escriptora Rosa Serrano i l’associació Adona’t el 9 d’Octubre

693

L’Ajuntament de Castelló ha commemorat el 9 d’Octubre amb el lliurament dels premis Valencià o Valenciana de l’Any que concedeix la Fundació Huguet, un acte institucional en el qual s’ha distingit l’escriptora Rosa Serrano Llàcer i l’Associació de Dones Nacionalistes Terra (Adona’t) per la seua trajectòria en la defensa de la llengua i la cultura valenciana.

En el cas de l’escriptora i editora, el reconeixement premia la seua contribució a la creació de l’escola Gavina, una de les primeres institucions educatives en valencià, i el seu treball de difusió de la literatura en valencià. D’altra banda, la Fundació Huguet ha volgut enaltir l’esforç de l’associació Adona’t per a posar en valor el treball de les dones valencianes, la seua labor per la igualtat de gènere a la ciutat de Castelló, i la preservació i difusió de la llengua i la cultura.

Durant el lliurament dels premis celebrat aquest dimecres en el Saló de Plens de l’Ajuntament, el president de la Fundació Huguet, el regidor Ignasi Garcia, ha destacat la contribució de les premiades des dels àmbits cultural, social i polític. Garcia ha incidit en que la tasca de professionals com Serrano Llàcer o de formacions com Adona’t ha fet que “el País Valencià siga ara una societat oberta i solidària, on no es tolera cap mena de discriminació cap a ningú per raó de llengua, origen, cultura, sexe o religió”.

“El País Valencià és una terra acollidora, que es es preocupa de la seua gent i també d’aquells qui busquen un futur millor; que respecta la diversitat i les identitats personals; que aposta per l’educació i per la cultura, i que no farà cap pas enrere en la lluita per la igualtat real entre homes i dones”, ha destacat Garcia en el seu discurs de clausura.

Per al president de la fundació, el 9 d’Octubre marca reptes de futur com “desenvolupar un model econòmic sostenible al servei de les necessitats de les persones, aturar l’emergència climàtica que amenaça el futur del nostre territori i aconseguir també la igualtat lingüística del valencià en tots els àmbits”, objectius pels quals “hem de treballar en unitat i per cadascuna de les persones que habitem el País Valencià, des de Morella a Castelló, i des de València a Pilar de la Horadada”.

A més de membres de la corporació local, a l’acte han assistit el conseller d’Educació, Vicent Marzà, diputats i diputades castellonenques, i representants de la societat civil. Prèviament al lliurament dels premis, s’ha celebrat una cercavila i el concert pel 9 d’Octubre a càrrec de la Banda Municipal de Castelló. També han participat en els actes la Conlloga Muixeranga, L’Aljama, Moros d’Alqueria, la Germandat dels Cavallers de la Conquesta, la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló i la Colla de Dolçainers i Tabaleters Xaloc.

COMPARTIR