Castelló enceta una recuperació basada en l’economia verda amb l’activació de la recollida selectiva d’orgànica

  1097
  Castelló enceta una recuperació basada en l’economia verda amb l’activació de la recollida selectiva d’orgànica

  El nou sistema té com a objectiu recuperar 20.000 tones anuals d’aquestes restes i consolidar la tendència a l’alça del reciclatge a la ciutat

  El sistema de recollida de fem orgànic a Castelló comença a funcionar aquesta matinada amb l’obertura dels 1.098 nous contenidors marrons instal·lats arreu de la ciutat. La posada en marxa d’aquest projecte posa de manifest l’aposta del govern per l’economia verda i per una recuperació que ha d’estar basada en «la sostenibilitat, la cura del territori i la creació de llocs de treball i de riquesa amb respecte al medi ambient».

  Així ho ha explicat el regidor de Reciclatge i Gestió de Residus, Ignasi Garcia, qui aquest matí ha estat acompanyat pels cinc educadors i educadores ambientals que s’han incorporat recentment al servei. A més, l’activació de la recollida de restes orgàniques suposarà la creació d’un altra desena de llocs de treball i l’adquisició de nous vehicles per a ampliar la xarxa, amb una ampliació de la inversió municipal d’1,6 milions d’euros anuals.

  L’objectiu a mig termini és aconseguir separar 20.000 tones anuals d’aquestes restes, les quals poden ser reconvertides en compost per a la terra i en biocombustible. La implantació del contenidor marró arriba en un moment de tendència a l’alça dels hàbits de reciclatge a la ciutat, on la separació en origen ha crescut un 14,34% durant el primer semestre de l’any.

  Tal com ha recordat Garcia, «de totes les restes que generen les llars de Castelló, entre el 30% i el 40% són restes orgàniques i recuperar-les correctament evitarà que es contamine el territori, les aigües subterrànies i que es puguen generar productes reciclats». El regidor ha celebrat també l’activació d’un projecte per al qual «hem pogut complir amb els terminis que ens vam marcar a principi d’any, malgrat la declaració de l’estat d’alarma i el redisseny pressupostari a que ens ha portat la crisi sanitària».

  Amb aquesta millora en la gestió de les residus urbans, el consistori fa un pas més en el compliment del Pla Integral de Residus de la Comunitat Valenciana. La implantació general de l’orgànica arriba després de la realització de tres proves pilot amb grans productors, ciutadania i menjadors escolars.

  Més contenidors d’envasos

  Aquesta ampliació del servei de recollida suposarà la instal·lació de 150 nous contenidors d’envasos lleugers (plàstic, alumini i acer). Aquesta fracció ha sigut la que major taxa d’increment ha registrat pel que fa a la separació urbana i l’ampliació de la xarxa de dipòsit urbans aspira a mantenir aquest hàbit. Castelló disposarà ara de vora 700 contenidors, el qual suposa que hi ha 11,7 litres per habitat disponibles i que es duplica la capacitat prevista per Ecoembes.

  COMPARTIR