Castelló engega un curs de neteja per a persones en risc d’exclusió social

  1298

  L’Ajuntament de Castelló, a través de l’Agència de Desenvolupament Local (ADL) CastellóCREA, ha iniciat aquesta setmana un nou curs dirigit a col•lectius en situació o risc d’exclusió social. El taller, amb una durada de dos mesos, se centra en la neteja en espais oberts i instal•lacions industrials i compta amb una participació de 10 persones, totes aturades. La regidor d’Impuls de l’Activitat Econòmica, Patricia Puerta, ha subratllat “la importància d’impulsar la formació que millore els perfils laborals”.

  L’acció formativa està finançada pel Servef i el Fondo Social Europeu amb una dotació de 17.820 euros i “ve recolzada econòmicament per l’Ajuntament de Castelló, que ha decidit aportar 12 euros diaris a l’alumnat per a facilitar la seua assistència“, ha destacat la regidora Patricia Puerta, també responsable de l’àrea d’Ocupació. Una ajuda que s’engloba dins de l’aposta del consistori per la formació, quarta línia del Pla Estratègic d’Ocupació municipal.

  Fins al pròxim 19 de febrer, els participants compaginaran la formació teòrica (130 hores) en les instal•lacions de l’ADL CastellóCREA, en Tetuan XIV, amb la realització de pràctiques en diferents empreses (80 hores) del sector de la ciutat. “La formació és una de les línies d’actuació que arreplega el primer Pla Estratègic d’Ocupació amb el qual explica la ciutat de Castelló”, segons ha destacat l’edil.

  Més enllà de les nocions més tècniques, l’alumnat rebrà també formació sobre igualtat de gènere, inserció laboral o sensibilització amb el medi ambient. D’aquesta manera, s’aporta una formació integral que millora les habilitats professionals però també les socials.

  COMPARTIR