Castelló es projecta com un dels ajuntaments més transparents en fer pública l’agenda de tots els regidors

  455

  Garcia confia que “tots els grups polítics comparteixen la seua agenda perquè la ciutadania puga conèixer de primera mà el seu treball diari i amb qui es reuneixen” a partir de l’activació de la ferramenta, prevista per al pròxim dilluns
  L’agenda de tots els membres de la corporació municipal de l’Ajuntament de Castelló serà pública i accessible a tota la ciutadania a partir del pròxim dilluns, 2 de setembre. Aquesta ha estat la data facilitada per l’edil de Transparència, Ignasi Garcia, perquè tots els regidors comencen a informar sobre visites, reunions, desplaçaments i recepcions en els quals participen com a càrrecs públics.
  Amb aquesta mesura, la qual suposa una continuació de les accions dutes a terme en la passada legislatura i que vol perpetuar l’Acord de Fadrell, l’edil de Transparència, Ignasi Garcia, assegura que podran “actuar amb els nivells de transparència que ens exigeix la societat avui dia i que l’Ajuntament de Castelló volem tenir”. D’aquesta manera, el consistori continuarà el camí iniciat en 2015, el qual el va portar a superar el 90% en la puntuació de l’Índex de Transparència dels Ajuntaments (ITA) de 2017.
  Garcia ha recordat que tots els grups polítics tenen la possibilitat de fer públiques les seues agendes i convida al fet que els i les edils de govern i oposició a compartir aquesta informació “perquè la ciutadania puga conèixer de primera mà quin és el seu treball diari i amb qui es reuneixen”.
  Cal recordar que aquesta aplicació ja va ser accessible durant l’anterior legislatura a tots els grups municipals i tots els partits -a excepció del Partit Popular- en van fer ús. És per això el portal de transparència de l’Ajuntament de Castelló es va convertir en referència per al País Valencià i el Panell de Govern Obert va obtenir el reconeixement del Consell en quedar en el primer lloc de la línia de subvencions a entitats locals per al foment de la participació ciutadana, la transparència i l’accés a la informació pública.

  COMPARTIR