Castelló es ven com a destí turístic complet a Marsella

6832

Intensificar uns llaços que tenen en comú la mar Mediterrània i ser capaces d’augmentar l’interés del turista gal perquè visite la província amb la posada en marxa, a partir d’abril de 2020, de la nova ruta aèria aèria Castelló-Marsella. Aquest és un dels missatges que ha traslladat aquesta vesprada a la ciutat gal•la el president de la Diputació, José Martí, en l’acte desenvolupat en el Sky Center de Marsella per a promocionar el nou enllaç des de l’aeroport castellonenc i donar a conéixer l’oferta turística de Castelló.

José Martí, acompanyat per la diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, s’ha desplaçat fins a la ciutat gal•la per a participar en l’acte de presentació de la destinació turística de la Comunitat Valenciana amb motiu de la connexió aèria que iniciarà la seua activitat el 14 d’octubre de 2020. L’esdeveniment, que s’ha desenvolupat amb gran èxit de participació, ha sigut organitzat per Turisme Comunitat Valenciana al costat del Consell de Cambres de Comerç.

El president ha començat la seua intervenció agraint als representants empresarials i sectorials de Castelló el “esforç” per viatjar fins a França i donar a conéixer les seues propostes en una ciutat, Marsella, i en una regió, Provença-Alps-Costa Blava, de gran activitat econòmica i turística.

Sobre aquest tema, ha subratllat els llaços comercials i culturals compartits al llarg de la història amb el Mediterrani com a testimoni, destacant en aquest sentit que “la província de Castelló representa l’expressió més pura i genuïna perquè som mediterrani cultural, paisatgístic, gastronòmic o mediambiental”. Per a José Martí, “encara que puguem ser desconeguts a França, som una destinació consolidada i molt ben valorat per tots els que ens visiten”.

El turisme és un dels sectors econòmics més dinàmics de la província ja que representa el 10% de l’ocupació i el 10% del PIB, “però l’absència de comunicació aèria ha fet que siguem una destinació per al turisme nacional preferentment”, reconeix José Martí. Encara així, no és una destinació desconeguda en el mercat francés ja que dels turistes estrangers que visiten la província, més del 20% són francesos que majoritàriament es desplacen fins a la nostra província amb cotxe. En aquest sentit, cal destacar que gràcies a la nova connexió aèria entre Castelló i Marsella, totes dues regions estaran a poc més d’una hora de vol.

El president de la Diputació ha aprofitat per a destacar davant els mitjans de comunicació i operadors francesos unes platges d’excel•lent qualitat (33 amb bandera blava a la província), una àmplia i variada oferta turística, així com moderns i atractius equipaments turístics.

A això afig la singularitat de, malgrat ser una província litoral, comptar amb un interior muntanyenc, “la qual cosa li confereix al nostre paisatge un atractiu singular, oferint als nostres visitants una atractiva dualitat costa-interior, en molt curtes distàncies i temps”. Fins a 8 parcs naturals vertebren la província, de nord a sud i d’est a oest, definint paisatges molt atractius i diversos entre costa i interior. “La cultura, les tradicions, les gastronomia, el patrimoni històric, el cicloturisme, el senderisme i les gents dels nostres pobles, es combinen per a oferir als turistes el millor de la nostra hospitalitat mediterrània”, ha exposat Martí.

Aquesta és la tercera campanya promociona que realitza el Patronat Provincial de Castelló després de les realitzades a Londres i Viena, que són les tres noves rutes que han passat a formar part de l’activitat de l’aeroport castellonenc. Sobre aquest tema, recordar que aquest dilluns 9 de desembre ha arrancat la nova que connectarà Castelló amb Londres-Luton, la segona que opera amb la capital britànica l’aeroport, que ja disposa d’una connexió amb Londres-Stansted. Amb aquesta segona ruta, Castelló oferirà fins a cinc freqüències setmanals amb Londres.

La nova ruta a Londres-Luton ha sigut possible gràcies al segon pla de posicionament de l’aeroport de Castelló a Europa, promogut per la Generalitat, que també ha possibilitat una connexió a Viena, que arranca el 30 de març, i una altra a Marsella, que arranca el 14 d’abril.

Participació a Marsella
Per a la promoció a Marsella, davant mig centenar d’assistents d’operadors i premsa francesos, el president de la Diputació ha estat acompanyat de la diputada Virginia Martí i de representants del sector empresarial i turístic de la província. També han participat el cònsol d’Espanya a Marsella, Alberto Moreno; la directora general del Consell de Cambres, Lourdes Soriano; la presidenta de la Cambra de Comerç de Castelló, María Dolores Guillamón; el director comercial de l’Aeroport de Marsella, Julien Boullay; Carmen Sahuquillo, Cap de l’Àrea de Màrqueting de Turisme Comunitat Valenciana; Joan Serafí Bernat, director general de l’Aeroport de Castelló, o Javier Gallego, president de la plataforma Club de Producte *Introducing Castelló.
Pel que respecta a les empreses presents en el taller de treball realitzat aquesta vesprada, previ a la presentació oficial, hi ha hagut representants d’Hotel Golf Playa, Gran Hotel Peñíscola / Aparthotel Alcossebre Sea Experience, Aeropuerto de Castellón, Hoteles Marina d’Or, Ágora Hoteles, ZT Hotels,Turismo Valencia, Grupo Intur, Las Cebras Hostel, Hoteles Mediterráneo, Thalasso Hotel Termas Marinas el Palasiet, Associació Empresaris Alcalà-Alcossebre, Volotea, Albert Villas, Fantasía Hoteles y el Rototom.

Renovació de connexions
Aquesta promoció a Marsella coincideix en el temps amb una novetat. La societat pública Aerocas acaba d’adjudicar tres rutes des del aeroport de Castelló per a un període de tres anys, que possibilitaran renovar les connexions amb Bucarest, Budapest i Katowice, incrementant de manera substancial la xifra de vols, prolongant el calendari d’operacions i aportant de manera conjunta més de 256.000 passatgers i passatgeres entre 2020 i 2023.
L’aerolínia Wizz Air ha sigut l’adjudicatària dels tres lots que Aerocas va traure a licitació a través de la campanya de creixement comercial i posicionament de l’aeroport de Castelló en els mercats europeus.

COMPARTIR