Castelló exposa els seus avanços en integració en la cimera anual de Ciutats Accessibles de la UE

  428

  La ciutat de Castelló ha participat en la trobada anual de Ciutats Accessibles de la Unió Europea celebrat a Breda, actual ciutat guanyadora del Access City Award, amb l’objectiu d’intercanviar les millors pràctiques i proporcionar inspiració mútua sobre com fer una ciutat més inclusiva. Es tracta d’una cimera anual a la qual assisteixen representants de totes les ciutats guanyadores del Premi Ciutat Accessible de la UE. En aquesta ocasió, Castelló ha sigut triada per Breda com una de les convidades per a participar en la jornada.

  El regidor de Benestar Social i Dependència, José Luis López, ha destacat que aquesta invitació ha permés a Castelló traslladar el projecte amb el qual es presenta com a candidata a Ciutat Accessible europea 2019-2020, així com conéixer altres models i altres pràctiques que han desenvolupat altres urbs europees. “Això ens permet no solament generar relacions i intercanviar experiències amb altres ciutats, sinó també veure aquelles actuacions que podem portar a la ciutat de Castelló”, ha indicat López.

  L’Ajuntament de Castelló s’ha presentat com a candidata a ser Ciutat Accessible de la UE després d’haver ampliat i avançat en el disseny de ciutat accessible i inclusiva. Aquest premi es decidirà el pròxim 29 de novembre i poden optar totes les urbs europees amb més de 50.000 habitants, que hagen destacat a l’hora de fer que les seues ciutats siguen més accessibles per a persones amb discapacitat i persones majors. L’edil de Serveis Socials ha destacat que la invitació de Breda, ciutat guanyadora, suposa un reconeixement a l’esforç del Govern municipal per a convertir i situar l’accessibilitat en el centre del nou model de ciutat.

  En aquest sentit, Castelló ha realitzat actuacions en quatre àmbits: accessibilitat en l’entorn construït i espais públics; accessibilitat en el transport i infraestructures; accessibilitat de la informació i la comunicació; i accessibilitat en instal·lacions i serveis públics.

  El Pla d’Accessibilitat aprovat en 2016 preveu intervencions en 25 itineraris principals per a connectar instal·lacions públiques, centres de servei i àrees residencials per a permetre un accés lliure de barreres. També s’ha creat una Brigada de Mobilitat Urbana (BAU) per a identificar i reparar barreres, s’ha adaptat el 100% de la flota d’autobusos de Castelló i adaptat 17 parades, s’ha millorat l’accés i els interiors de 118 instal·lacions públiques, s’han realitzat millores en el Planetari municipal, quatre centres esportius i cinc escoles primàries, s’ha adaptat el ple de l’Ajuntament i tretze dependències municipals per a persones amb discapacitat auditiva, etc. A més, s’ha creat una Oficina de Discapacitat per a identificar les necessitats i millorar l’accés als serveis públics.

  “Existeix un fort compromís social i polític per a convertir l’accessibilitat en un eix central del nou disseny del model de ciutat per a Castelló”, recalca López. El regidor recorda que en aquest procés l’Ajuntament està comptant amb la participació de les organitzacions representatives de la discapacitat i que ha situat l’accessibilitat en el centre de tots els processos estratègics participatius de la ciutat.

  COMPARTIR