Castelló incrementa la seua capacitat d’evacuació en les sèquies de l’Obra i la Ratlla

522

L’Ajuntament de Castelló ha incrementat la capacitat d’evacuació dels seus dispositius contra inundacions amb la posada en marxa de les millores realitzades en les estacions de bombament de la séquia L’obra, situada en el marge esquerre del riu Sec.

El regidor de transició Ecològica, Fernando Navarro, ha assistit a la recepció de les obres en les citades estacions de bombament, que serveixen per a alleujar les séquies de l’Obra i la Ratlla. El regidor, que ha estat acompanyat per tècnics municipals i representants de l’empresa adjudicatària, ha destacat que “ens permeten ampliar un 7% la capacitat d’evacuació d’aigua. Ha coincidit en un dia afectat per l’emergència per la gota freda, i justament són dues obres que ens permeten actuar en un punt crític d’inundabilitat com la Quadra Santiago i que ens possibilitarà tindre una ciutat més segura per al nostre veïnat».

El nivell d’alleujament en les séquies de l’Obra i la Ratlla dels 1,5 metres cúbics per segon a 4. El pressupost de l’obra ha costat 799.569 euros.

Cal recordar que enguany, impulsades des de l’anterior mandat pel regidor d’Urbanisme, Rafa Simó, també s’han executat millores en les estacions de bombament d’aigües residuals núm.4 (séquia Motor) i en la de Pins I, per 39.029,35 i 43.976,35. Fins a final d’any hi haurà una altra inversió de 976.139 euros en les estacions de bombament de la Plana i Ferrandis Salvador I, i en la implantació de clavegueram a la urbanització Los Ángeles.

COMPARTIR