Castelló inverteix 700.000 euros en accions per a fomentar la mobilitat eléctrica

677

Castelló suma enguany 700.000 euros d’inversió en accions per a fomentar la mobilitat elèctrica. El regidor Rafa Simó ha participat avui en un col·loqui celebrat en l’ecofòrum de Castelló Ecodriving on ha detallat les propostes impulsades per l’Ajuntament de Castelló per a promoure un canvi en els hàbits de desplaçament urbans per a “fomentar una major sostenibilitat i major eficiència”.

Simó ha anunciat la instal·lació de quatre nous pals de recarrega elèctrica que suposaran una inversió de 100.000 euros. Un d’ells serà de 50 KW, un equip de càrrega ràpida que permet obtenir una autonomia de 300 quilòmetres per cada hora de càrrega i altres tres de 22 KW, que faciliten 150 quilòmetres d’autonomia per cada hora de càrrega. L’edil confia que aquesta millora contribuïsca a promoure tant un major ús privat dels vehicles elèctrics com un canvi en el sector del taxi i que puga apostar per l’adquisició de vehicles elèctrics o híbrids.

El segon dels blocs de promoció de la mobilitat elèctrica es refereix a la renovació de vehicles municipals. L’Ajuntament de Castelló ha licitat per 580.000 euros la compra de 19 nous vehicles elèctrics o híbrids: quatre turismes 100% elèctrics; altres quatre furgonetes també 100 per cent elèctriques; dos turismes híbrids per a endollar, dos camions i un furgó a gas (GNC) i, finalment, un lot format per tres ciclomotors i tres bicicletes elèctriques.

“Aquesta renovació de la flota de vehicles també pot convertir-se en un model de referència per al sector privat i que aposte per una mobilitat elèctrica més eficient i sostenible”, ha exposat l’edil. Ambdues accions estan finançades dins de l’estratègia EDUSI Transforma Castelló, amb una inversió de 20,2 milions d’euros cofinançada al 50% per l’Ajuntament de Castelló i els fons europeus Feder.

Finalment, s’ha referit a la primera línia de subvencions a particulars per la compra de bicicletes elèctriques, kits de conversió o bicicletes convencionals. El termini per a sol·licitar ajudes roman obert fins al 30 d’octubre. Simó ha subratllat que “Bicicas ha permès impulsar l’ús de la bicicleta en els trajectes urbans a través del sistema de lloguer però volem aprofitar aqueix impuls perquè també cresca l’ús privat de la bicicleta”, ha apuntat el regidor de Mobilitat, Rafa Simó.

COMPARTIR