Castelló licita el nou pont sobre el riu Sec i la remodelació d’Enrique Gimeno per 2,3 milions d’euros

  1483

  L’Ajuntament de Castelló afronta el final d’any amb la licitació de dos importants projectes urbanístics: la construcció d’un nou pont sobre el riu Sec finançat amb els fons Feder de l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (Edusi), gestionada per l’Oficina Municipal de Planificació i Projecció Econòmica, i la remodelació de l’avinguda Enrique Gimeno per a dotar-la de vies per als vianants i carril bici. La Junta de Govern Local ha aprovat avui les licitacions de tots dos projectes, que sumen un pressupost conjunt de 2,3 milions d’euros.

  L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que es tracta de dos projectes que “milloren la qualitat de vida de la ciutadania, impulsen una millora en la mobilitat, en la connexió de barris i contribueixen a assentar un nou model de ciutat”.

  Marco ha afegit que “el treball del Govern municipal i dels tècnics s’està traduint en un impuls urbanístic, social i ambiental per a fer de Castelló una ciutat més moderna, més amable, millor connectada i que genere oportunitats”. A més, plasma l’aposta “perquè Castelló explica a Europa i Europa siga important per a impulsar la transformació urbana que Castelló necessita”.

  La primera edil s’ha referit així al primer dels projectes presentats dins de l’estratègia Edusi, que compta amb un pressupost global de 20,2 milions d’euros cofinançats al 50% per l’Ajuntament de Castelló i la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder).

  Carril ciclista, pas per als vianants, dos carrils de circulació, zones enjardinades, pèrgoles per a donar ombres i un mirador sobre el riu Sec. Així serà el nou pont sobre el riu Sec que connectarà l’avinguda de l’Alcora i el Raval Universitari a través de la prolongació del carrer Jesús Martí Martín amb un pressupost de licitació d’1.559.058,21 euros. Aquest projecte s’emmarca dins de l’Objectiu Temàtic 6 (OT6) de l’Edusi i, en concret, dins de les accions integrades de revitalització, de millora de l’entorn urbà i el seu medi ambient. Una vegada que la licitació es publique en el Butlletí Oficial de la Província (BOP), s’obrirà un període de 26 dies naturals per a presentar les ofertes.

  Remodelació avinguda Enrique Gimeno

  La Junta de Govern Local també ha donat avui llum verda a l’aprovació de les obres i de l’expedient de contractació del projecte d’adequació de l’avinguda Enrique Gimeno, entre l’avinguda de l’Alcora i l’avinguda de Ribesalbes, al pla director del Bulevard de la Plana de la Generalitat Valenciana, per un import de 752,780,69 euros. L’adequació d’aquest tram de l’avinguda Enrique Gimeno, a la qual es dotarà de voreres i carril bici, tindrà un termini d’execució de sis mesos des de l’adjudicació de les obres.

  COMPARTIR