Castelló obri al trànsit el nou pont del riu Sec i culmina el tercer projecte dins de l’estratègia Edusi

608

El nou pont del riu Sec de Castelló ja està operatiu. Amb 1,4 milions d’euros de pressupost i cofinançat al 50% per l’Ajuntament i els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER), l’estructura és ja completament transitable després de quasi onze mesos d’obres.
La posada en marxa del pont permet salvar la barrera urbanística que el llit del riu suposa en la zona oest de la capital de la Plana i connecta els barris Crèmor i Raval Universitari. L’alcaldessa en funcions Amparo Marco ha destacat la importància d’aquest nou pont “per a connectar barris, apropar serveis a un i altre costat del riu i teixir noves possibilitats de mobilitat”.
La infraestructura s’emmarca en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible, Edusi-Transforma Castelló, que injectarà 20,2 milions d’euros a la ciutat plasmats en actuacions socials, d’eficiència energètica i sostenibilitat ambiental. Aquesta infraestructura és la tercera obra que s’executa dins d’aquesta estratègia europea per a millorar la ciutat, després de les plataformes de millora d’accessibilitat i seguretat en parades d’autobús i l’execució de més de 5,5 quilòmetres de nous carrils bici.
El nou pont, de 43,5 metres de longitud, és el primer que materialitza la capital de la Plana en vuit anys. S’ha dissenyat baix criteris de funcionalitat i permetrà acostar serveis als qui resideixen a un costat i a l’altre del riu.
A més dels dos carrils de circulació (un per cada sentit), incorpora un carril bici, un pas per als vianants intel·ligent, zones enjardinades, pèrgoles per a donar ombres, un mirador sobre el riu Sec i zona de jocs infantils.
El projecte de construcció del pont ha inclòs l’ampliació de la rotonda situada en l’encreuament de l’avinguda de l’Alcora i la Quadra Saboner, que passa a tindre un diàmetre interior de 24 metres i de 40 metres en l’exterior amb l’objectiu d’encaixar l’entrada i eixida del nou pont sobre el riu Sec i millorar la seguretat viària en aquest punt.

COMPARTIR