Castelló perfila l’intercanvi educatiu amb la universitat japonesa de Yamaguchi

900

El vicerector de Relacions Internacionals de Yamaguchi University del Japó, Fusanori Miura, s’ha reunit amb l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, per a perfilar la col·laboració amb l’UJI. La reunió va tindre com a finalitat explorar les possibilitats de formació i l’intercanvi de coneixement mútu, com a forma de contribuir a l’agermanament de les ciutats Ube i Castelló.

La visita de Miura a Castelló ve precedida per una altra de Marco a Ube City, on aquesta, acompanyada per representants de la universitat castellonenca, li va entregar al vicerector de la Yamaguchi University diversos convenis de col·laboració amb la Jaume I. Tot, amb la intenció dels dos centres és establir línies de col•laboració acadèmica i fomentar l’intercanvi d’alumnat, en el marc d’un món cada vegada més globalitzat.

“Castelló té la possibilitat d’obrir una via a la cooperació internacional amb una ciutat com Ube City amb la qual tenim coses en comú, però, sobretot, tenim la convicció que pot haver-hi una col·laboració especial en els àmbits educatiu, industrial, agrícola i turístic. Ara hem de treballar junts per a impulsar aquesta amistat i transformar-la en una oportunitat de desenvolupament per als nostres pobles”, ha afirmat Marco.

Al marge, una representació de la universitat japonesa ja va visitar amb anterioritat les instal•lacions de l’UJI per a posar en marxa els mecanismes d’intercanvi d’estudiants de màster. La Yamaguchi University va ser fundada en 1949 i té entorn dels 10.000 alumnes i manté estudis i línies d’investigació que poden ser compatibles amb les desenvolupades a Castelló.

COMPARTIR