Castelló perllongarà el carrer Carcaixent per a millorar l’entorn del col•legi Blasco Ibáñez

1682

El ple de l’Ajuntament de Castelló ha aprovat la modificació de crèdit que permetrà expropiar els terrenys per a perllongar el carrer Carcaixent fins a connectar amb la ronda Est. “L’actuació suposarà adequar l’entorn del col·legi Blasco Ibáñez i del centre de salut Fernando el Catòlic i millorar la mobilitat i la seguretat vial de la zona”, segons ha destacat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

L’expropiació requerirà una inversió de 365.000 euros per a obtenir els terrenys que permeten perllongar Carcaixent des de l’encreuament amb el carrer Pintor Soler Blasco fins a la ronda de circumval·lació. Es tracta d’uns 200 metres en línia recta que, a més de reordenar la mobilitat al voltant de les dues dotacions públiques i la millora de la seguretat vial, contribuiran a endreçar l’entorn del col·legi Blasco Ibáñez, especialment de l’àrea d’Infantil.

L’espai on s’executarà la prolongació del carrer Carcaixent actualment és un descampat que genera molèsties per la pols que es trasllada a l’aulari d’infantil i les zones d’esbarjo adossades. La proposta amb la qual treballa l’Ajuntament de Castelló consisteix a perllongar la secció amb que ja explica el primer tram de Carcaixent, entre Fernando el Catòlic i el carrer Pintor Soler Blasco, és a dir, dos carrils de circulació, zona d’aparcament i voreres, segons ha apuntat el regidor d’Urbanisme i de Mobilitat, Rafa Simó. Quan es complete l’execució, el col·legi Blasco Ibáñez ocuparà tota una illa delimitada per quatre vials.

La millora de l’entorn del centre educatiu, tant des del punt de la mobilitat com de la seguretat vial i l’eliminació del descampat situat al costat del col·legi, respon a una reivindicació històrica de la comunitat educativa. L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que “el nou planejament urbanístic aposta per la millora dels entorns escolars a través de diverses mesures com l’ampliació de sòl dotacional, la creació de zones verdes pròximes als centres educatius o la infraestructura verda urbana, la xarxa de connectors funcionals que pretenen millorar els recorreguts per als vianants i ciclistes en tota la ciutat”.

La prolongació del carrer Carcaixent fins a la ronda de circumval·lació és l’actuació més immediata a executar una vegada es complete l’obtenció dels terrenys. Cal destacar que el nou pla general, tant en la part estructural com en la detallada, contempla una intervenció integral d’aquesta zona de la ciutat amb l’ampliació del sòl dotacional i la creació del futur parc d’Almalafa, amb una superfície d’uns 116.000 metres quadrats, una superfície superior als parcs Ribalta, Pont de Ferro i Panderola junts.

COMPARTIR