Castelló potencia el turisme gastronòmic amb el concurs internacional ‘Arrocito de Castelló’

1633

L’Ajuntament de Castelló, a través del Patronat Municipal de Turisme, ha convocat per al pròxim 14 de maig el I Concurs Internacional ‘Arrocito de Castelló’ amb l’objectiu de potenciar a la capital de la Plana com a referent del turisme gastronòmic, un esdeveniment en el qual podran participar fins a 20 cuiners acompanyats dels seus respectius ajudants de cuina. Les inscripcions per a aquells que vulguen participar estaran obertes fins al 27 d’abril.

Amb aquest concurs, el Patronat Municipal de Turisme reivindica amb aquest concurs internacional l’arròs com a ingredient clau en la cuina local i de la gastronomia com a potencial turístic de Castelló per la seua selecta i diversa oferta gastronòmica. Aquest concurs, que se celebrarà en el Grau, comptarà amb un jurat format per cèlebres xefs amb estrelles Michelin i Sols Repsol, i consistirà que els 20 participants, al costat dels seus ajudants de cuina, elaboren 10 racions perquè el jurat les deguste. Les condicions són senzilles: el plat haurà d’elaborar-se a llenya i seguint la recepta del famós xef Miguel Barrera, que conté oli d’oliva verge extra, tomaca, alls, carxofes, sepionet de punxa, llagostins de Castelló, rap, fumet i arròs. Tots aquests ingredients seran facilitats per la pròpia organització.

El concurs internacional ‘Arrocito de Castelló’ s’emmarca dins de l’estratègia del Patronat de Turisme de promocionar la gastronomia com a element de dinamització turística, econòmica i cultural. Així, Turisme també col·labora i promociona altres esdeveniments culinaris com a jornades gastronòmiques en el Grau, el Mercat Gastronòmic o la ruta de tapes Sabors Castelló en col·laboració amb el Mercat Central. Està dirigit a tots els professionals del sector, ja siguen nacionals o estrangers, sempre que es presenten sota la representació d’una empresa o entitat vinculada a la gastronomia.

Aquells que estiguen interessats poden omplir la sol·licitud d’inscripció i enviar-la via email abans del 27 d’abril a l’adreça electrònica tecnico@castellonturismo.com. El Patronat Municipal de Turisme seleccionarà d’entre totes les sol·licituds un màxim de 20 concursants i el preu de la inscripció serà de 80 euros.

La pròxima data a apuntar en el calendari serà el 7 de maig, dia en què es farà pública la llista d’admesos al concurs. Finalment, el 14 de maig en el Passeig Bonavista del Grau tindrà lloc aquest certamen culinari en el qual es premiarà amb 1.000 euros el millor arròs, 500 euros per al segon i 300 euros per al tercer premi, a més d’anar acompanyats tots ells d’un trofeu i un diploma acreditatiu. (bases: https://www.castellonturismo.com/ca/1o-concurs-internacional-arrocito-de-castello/)

COMPARTIR