Castelló prepara 1.100.000 euros per inversions en instal·lacions esportives

1125

El Patronat d’Esports de l’Ajuntament de Castelló invertirà aquest any més d’1.100.000 euros en instal·lacions esportives. D’aquest pressupost es duran a terme un mínim de quatre grans infraestructures que tindran una reforma important, és el cas d’una coberta nova per al Ciutat de Castelló perquè l’actual té moltes filtracions, i durant l’estiu s’emprendran les reformes del Javier Marquina, el poliesportiu de Castàlia i la remodelació i transformació del poliesportiu del Sindical. Aquestes tres últimes són obres financerament sostenibles que vénen del remanent del 2016 i que s’executaran durant el 2018.

El regidor d’Esports, Enric Porcar, ha destacat que “és una aposta clara pel manteniment i la reforma de les instal·lacions, una aposta que hem fet de la mà dels clubs esportius, i actuant a partir de les necessitats de qui ha d’utilitzar-les”. A més, l’edil ha ressaltat, dins de les reformes, el clar interés per l’eficiència energètica: “creiem fermament en l’objectiu de l’autoabastiment energètic, i tenim la intenció de minimitzar els costos amb tota una sèrie de canvis i d’inversions per reduir-los i millorar les prestacions”.

Així mateix, Porcar ha ratificat l’aposta per ampliar el ventall de disciplines que ofereixen les instal·lacions esportives “buscant, aprofitant, i reinventant espais. D’un baix d’una grada hem fet una gran zona de tenis taula de 600 m2, d’un solar entre dos Camps de futbol hem tret una zona de trial en bici, d’un poliesportiu amb unes condicions lamentables traurem un gran pavelló dedicat a la gimnàstica artística, d’una sala infrautilitzada hem fet un espai per a arts marcials, i d’un espai mort hem tret un frontó valencià de pilota”. “I és que l’aposta per l’esport és evident perquè en tres anys hem augmentat més de 500.000 euros el pressupost del Patronat d’Esports”, ha afegit.

Altra de les accions en la qual s’ha avançat molt i s’han potenciat sinergies és la relació amb els col·lectius amb els quals el Patronat d’Esports comparteix objectius com ho són els col·legis oficials de psicòlegs, fisioterapeutes, nutricionistes i dietistes, o els col·lectius de les matrones i el d’àrbitres. Amb aquests s’han encetat campanyes com ‘Valors de l’esport’, ‘Reeducació postural’, ‘Som el que mengem’ o ‘Per un esport lliure de Violència’, entre d’altres.

Més enllà de les instal·lacions esportives, el regidor Porcar ha expressat l’esforç que s’està fent per potenciar l’esport a la natura i amb el medi que ens rodeja “amb la creació de les rutes cicloturístiques, amb el nou petit recorregut, amb el repintatge de tots els senders de Castelló, i amb el treball que s’està fent per augmentar el Parc Natural del Desert de les Palmes”.

COMPARTIR