Castelló promociona la Magdalena en Fitur amb una gaiata i l’avanç de festes en anglès i francès

1480
fira magdalena castello gaiata fitur

La regidora de Turisme de Castelló, Patricia Puerta, ha aprofitat l’aparador internacional de Fitur per a donar a conèixer les novetats més importants de les festes de la Magdalena d’enguany. Per a açò, s’ha repartit en la fira un avanç del programa d’actes en anglès i francès, així com milers de cintes. La regidora, acompanyada de representants del món de la festa, amb el president de la Junta, Juanvi Bellido, i les reines major i infantil, Carla Bernat i Lucía Burguete, respectivament, ha avançat en la plaça central de l’espai reservat a la Comunitat Valenciana, els actes més rellevants de les festes.

A més, una cercavila formada per una àmplia representació de reines i dames i amb la destacada presència d’una gaiata infantil, que per primera vegada en la història es porta a Fitur, ha servit de reclam per a acaparar l’atenció dels visitants de la fira. En aquest sentit, Puerta ha agraït el treball i l’esforç realitzat per la Junta de Festes i per la Gestora de Gaiates, en col·laboració amb el Patronat Municipal de Festes, per a aconseguir aquesta gran promoció, així com el suport de l’Agència Valenciana de Turisme.

En aquesta ocasió, ha sigut la gaiata infantil de Crèmor, guanyadora de la Magdalena 2017, la que ha estat exposada durant tota la setmana, al costat d’una pantalla en la qual s’ha reproduït permanentment un vídeo de les festes fundacionals de Castelló. Entre les novetats avançades per Porta, ha destacat el tret de deu mascletas, quatre castells de focs, un d’ells a càrrec de la pirotècnia Ruggeri de París i la Nit Màgica, l’Enfarolà i el Tombacarrers. En total, 5.000 quilos de pólvora que ressonaran en els carrers de Castelló.

La regidora també ha confirmat que es mantenen un any més els mateixos espais per a esdeveniments musicals, que són el recinte de festes i mercats i la Plaça Major. D’altra banda, ha destacat la participació de cinc bandes internacionals; el Magdalena Circus, amb vuit companyies més i el Festival d’Animació i Música de Magdalena (FAMM), que comptarà amb 25 companyies. Com a novetat, Puerta també ha avançat que es podrà gaudir del primer festival musical Magdalena Romàntica, el divendres 9 de març en la Plaça Major.

La regidora ha acabat la seua intervenció convidant a tots els presents a les festes, que se celebraran del 3 a l’11 de març, per a gaudir també de la gastronomia, cultura, clima i hospitalitat dels castellonencs. Després de la presentació, s’ha projectat un vídeo de sis minuts amb un resum dels actes més destacats de les festes.