Castelló remet al Govern l’informe de danys del temporal Gloria per a optar a les ajudes

  547

  L’Ajuntament de Castelló ha valorat en 665.000 euros econòmics els danys econòmics generats pel temporal Gloria en el litoral de la ciutat. En aquest sentit, ha remés un escrit a la Subdelegació de Govern de Castelló davant la convocatòria d’ajudes estatals d’emergència que preveu habilitar el Consell de Ministres

  “El pas del temporal Gloria per Castelló, sobretot el temporal marítim, ha afectat les nostres platges, passejos marítims i part de les infraestructures hidràuliques. Des del primer moment, els tècnics d’aquest Ajuntament es van posar a treballar amb l’objectiu de tindre com més prompte millor una valoració de danys i optar així a les ajudes anunciades pel Govern. Des del Consistori, farem tot el possible perquè les nostres platges tornen a recuperar la normalitat al més prompte possible”, explica el regidor d’Urbanisme, Rafa Simo.

  «Els episodis catastròfics seran cada volta més freqüents a conseqüència del canvi climàtic i necessitem concentrar tots els esforços de totes les institucions en mitigar-lo i, alhora, adaptar-nos a una nova realitat climàtica», afig el regidor de Transició Ecològica, Fernando Navarro.

  La principal partida de danys ascendeix als 210.000 euros i es refereix a actuacions d’adequació de platges i sistemes dunars, Després, s’estima en 175.000 la labors de recollida i eliminació d’algues; 75.000 en la reparació de mobiliari, jocs, dutxes i passarel·les de la paia; i 40.000 en recuperació de vegetació en el litoral.

  També hi ha previst una despesa de 150.000 euros en la reparació d’infraestructures hidráuliques com els caragols de la séquia la Plana (50.000), comportes de la séquia Entrilles(50.000), la séquia L’Obra (25.000), la séquia Motor (20.000); més 20.000 euros en la neteja de col·lectors de sanejament de la zona marítima.

  COMPARTIR