Castelló remetrà per carta al fons voltor del Raval Universitari la moció de reprovació del Ple

  10343
  la moció de reprovació del Ple

  La regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Castelló , María Jesús Garrido, remetrà per carta al fons voltor propietari d’un immoble del Raval Universitari l’última moció aprovada pel Ple de Castelló que reprova les seues “pràctiques abusives” i reforça la intermediació de la Regidoria en els conflictes entre els inquilins de lloguers i la societat financera.

  La regidora subratlla que d’aquesta manera pretén que el fons d’inversió siga coneixedor de la posició de la corporació municipal sobre aquest tema i reforçar la reivindicació de les famílies del *Raval *Universitari contra les “campanyes d’assetjament” que pateixen dels fons voltor per a “no renovar el contracte, propiciar el seu desallotjament i que els preus del lloguer s’incrementen més de 50%.

  La moció acordada pel Ple Municipal afirma que la Regidoria d’Habitatge mitjançarà “en processos d’especulació sobre el dret a l’habitatge i designarà la figura d’un mediador entre els grans propietaris i els inquilins afectats per aquestes pràctiques, vetlant per la realització d’un contracte just jurídic als afectats de llançaments provinents de grans forquetes. Així mateix, reprova «als fons d’inversió que han adquirit habitatges en el Raval Universitari i han provocat una pujada dels preus de lloguer de més del 60%, restringint el dret a l’habitatge dels seus inquilins».

  Garrido explica que els problemes es donen en un bloc del Raval Universitari amb 174 habitatges que eren lloguers de VPO que després de perdre la seua qualificació han sigut adquirides per la citada societat d’inversió. Denúncia que, a més de la campanya de pressió perquè es vagen de la seua casa, els nous propietaris eludeixen respondre als requeriments dels inquilins perquè complisquen el decret d’emergència del Govern per la covid-19, que obliga els fons voltor a fer una quitació del deute d’un 50% o reestructurar-la.

  Subratlla que, segons els col·lectius socials, que hi ha situacions amb el contracte vençut als quals no els respon l’entitat i no poden rebre prestacions o ajudes públiques per a pagar el lloguer.

  Garrido assevera que també es reforçarà el servei de mediació conveniat amb el Col·legi d’Advocats per a atendre els inquilins de lloguers de fons voltor en els seus processos contra els fons voltor.

  COMPARTIR