Castelló renova el conveni amb l’UJI i la Generalitat per a impulsar els pisos solidaris per a estudiants en Sant Llorenç

497

L’alcaldessa Amparo Marco destaca la col·laboració entre institucions en projectes que potencien la convivència i integració social

L’Ajuntament de Castelló juntament amb la Universitat Jaume I (UJI) i la Conselleria d’Habitatge han renovat el conveni de col•laboració perquè els estudiants de l’UJI habiten en habitatges del barri de Sant Llorenç sense pagar lloguer, a canvi de participar en un programa d’activitats voluntàries de caràcter sociocomunitari. El projecte Pisos Solidaris, al qual el consistori destinarà 36.300 euros en tres anys, és “una aposta per millorar la convivència i integració del barri de Sant Llorenç a través de la dedicació voluntària d’estudiants que a canvi tindran un habitatge”, segons ha destacat l’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco.

A la signatura del conveni han assistit també el regidor de Benestar Social, José Luis López, la rectora de l’UJI, Eva Alcón, i el vicepresident segon de la Generalitat, Rubén Martínez Dalmau. Així doncs, el programa Pisos Solidaris és un projecte gestionat per la Universitat Jaume I en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló i la Generalitat Valenciana. El nucli d’execució és el Grup Sant Lorenzo de la capital de la Plana, un barri amb necessitats específiques de desenvolupament comunitari on estudiants de la Jaume I conviuran integrats en nou habitatges situats en el barri, i realitzaran setmanalment activitats de voluntariat amb els veïns i les veïnes de la zona.

El voluntariat consistirà a realitzar diferents activitats com a tasques de formació a dones a l’aula La Llar; suport administratiu en l’Associació de Dones del Grup Sant Lorenzo; classes d’informàtica en el Centre de Formació Ocupacional de Jardineria; activitats escolars en el Centre d’Esplai Racó Màgic; i suport a les educadores en la cura de xiquets i xiquetes a l’Escola Infantil Los Duendes. A més, també realitzaran altres activitats com a classes de reforç escolar, activitats esportives com a futbol sala, educació financera per a famílies o cinema educatiu.

El regidor de Benestar Social, José Luis López, ha assenyalat que es tracta de “una iniciativa innovadora per a resoldre els problemes socials als quals s’enfronta Castelló”. A més, ha ressaltat que el projecte “aconseguirà potenciar les habilitats personals i professionals de les persones que habiten en el barri”. Per part seua, la rectora de l’UJI, Eva Alcón, ha subratllat que aquesta iniciativa “permet a l’estudiantat conéixer una realitat social molt especial i donar suport al barri de Sant Lorenzo”.

Amb la renovació d’aquest conveni, s’habiliten nou habitatges de promoció pública que passen a ser cedides per l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl temporalment a la universitat perquè s’encarregue d’elles així com dels seus costos. Els estudiants que les habiten i participen en el programa Pisos Solidaris solo s’han de fer-se càrrec de les despeses de llum, aigua i comunitat de veïns. Per part seua, el consistori aportarà 36.300 euros en tres anys perquè un tècnic especialitzat supervise les activitats.

COMPARTIR